TIR-uri si casa cuprinse de flacari

TIR-uri si casa cuprinse de flacari

0 701
Doua incendii au alertat pompierii brasoveni la interval de cateva ore. Doua tiruri au luat foc ieri noapte la iesirea din Cristian spre Rasnov, dupa ce au intrat in coliziune. Incendiul s-a declansat imediat, de la materialele inflamabile transportate de unul dintre TIR-uri, dar soferii au scapat teferi. Luptatorii cu focul au intervenit si la Stupini, unde flacarile au mistuit garajul, mansarda si acoperisului unei case. Doua femei au suferit atacuri de panica, insa starea lor este stabila.
Doua TIR-uri au luat foc ieri noapte, dupa ce s-au ciocnit pe DN 73, la iesirea din localitatea Cristian spre Rasnov. Pompierii au reusit sa stinga incendiul abia dupa trei ore. Flacarile s-au extins si la o casa aflata in apropiere, a carei fatada a fost distrusa. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale cu apa si spuma de la ISU Brasov si unul de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Rasnov. Unul dintre TIR-uri nu avea marfa, insa celalalt era incarcat cu 20 de butoaie cu ulei mineral, materiale plastice si textile. Ambii soferi au reusit sa se autoevacueze la timp, astfel ca nu s-au inregistrat victime. De vina ar fi fost un craiovean de 41 ani, care conducea unul din TIR-uri dinspre Rasnov spre Brasov, si care nu s-a asigurat la depasirea unui autotractor cu remorca, stationat regulamentar pentru a remedia o defectiune, cu care a colizionat. In urma impactului, rezervorul cu carburant al autovehiculului angajat in depasire s-a spart si a provocat incendierea celor doua autovehicule implicate in coliziune, precum si a incarcaturii din remorca stationata cu materiale inflamabile.
Marti dimineata, o casa din Stupini, de pe strada Baciului, a fost cuprinsa de flacari, din cauza unui scurtcircuit la un redresor lasat in priza, in garaj. Aici era depozitata si o cantitate mare de materiale usor inflamabile, precum cauciucuri, produse lemnoase si plastice. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale pentru stingerea incendiului, inainte ca intreaga casa sa fie cuprinsa de flacari. Din cauza curentilor de aer, incendiul a fost extins, iar pe langa garaj, a ars in totalitate si mansarda dar si o mare parte din acoperis.
In urma incendiului din locuinta, doua femei in varsta de 55 si 79 de ani au suferit atacuri de panica si au primit ajutor medical iar acum se afla in afara oricarui pericol.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.