Crescatorul de melci din cochilia CJ

Crescatorul de melci din cochilia CJ

0 237

Vasile Bran, jumatatea tragica autohtona a unui celebru cuplu comic international, are de sa fie invidios zilele acestea. Stiu, pare greu de crezut ca Bran mai poate pizmui pe cineva, la modul agil-serpesc cu care se strecoara de decenii prin viata politica si se oploseste in posturile cele mai caldute din institutiile statului. Ungerea sa recenta si pe sub mana la conducerea Carfil, de catre amicul sau etern Aristotel Cancescu, ar fi trebuit sa-i stinga lui Bran, macar pentru moment, pofta de a mai ravni la vreo alta sinecura.


Chiar si asa, insa, Vasiluca Bran are toate motivele sa se ingalbeneasca de invidie . In oras, un alt profitor al manevrelor locale ii ameninta serios titlul de personaj obisnuit sa cada in picioare dupa micile socuri ce strabat din cand in cand viata politica.


L-am numit pe respectabilul profesor de umanioare, Ion Popescu-Topolog. Intrarea pe usa din dos a PNL, flancat de o intreaga garnitura de colegi ecologisti, i-a adus in trecut domnului profesor pleasca de a dirija revista literara a Brasovului, pentru a umple golul rusinos lasat de disparitia „Astrei”. A manevrat atat de bine lucrurile incat, cu fondurile primite, a infiintat o foaie literara pe care a botezat-o cu primul nume care i-a trecut prin cap. Si cum detine o editura minuscula intitulata „Dealul Melcilor”, noua revista s-a numit, intamplator si inspirat, la fel. Daca detaliul coincidentei nu a deranjat pe nimeni, este, probabil, si pentru ca insusi Aristotel Cancescu a fost, intr-o epoca a carierei domniei sale, un fel de senator al melcilor.


Respectabila revista „Astra” a reinviat in cele din urma, dar sub bagheta unui alt personaj pseudoliterar de sub Tampa. Pentru amicul Topolog s-a gasit insa o alta varianta de mentinere in randul slujbasilor stipendiati de la buget. Pentru ca Elisaveta Popa dadea dovada de nesupunere pe linie de partid ?si obraznicie in plenul CJ, seful judetului a matrasit-o printr-o decizie abuziva si l-a invitat pe vesnicul Topolog sa-i ocupe locul in schema consiliului. Doamna Vetuta, insa, jurist abil si peledist de nadejde al filialei locale, a reusit sa dovedeasca in instanta nulitatea hotararii prin care fusese indepartata din CJ. E drept ca, deocamdata, nu reuseste sa intre fizic in sala, pentru ca este poftita afara la fiecare sedinta, dar l-a ridicat pe Topolog de pe cuibarul caldut al scaunului de consilier judetean eliberat peste noapte.


Fidelitatea penelista a fostului ecologist se cerea totusi rasplatita. Nu se facea ca dom’ profesor sa ramana in picioare, dupa ce fusese gentil si (re)cedase locul unei doamne. Aristotel Cancescu a inventat de curand functia de administrator al judetului pentru un vechi combatant, Radu Ispas, exclus de pe listele aliantei DA la alegerile din 2004 de catre militantii pentru un Parlament Curat. Numitul Ispas semna ieri contractul prin care devine ordonator de credite in lipsa sefului sau Cancescu, prerogativa la care vicepresedintii CJ nici n-au visat vreodata.


Cum Ispas trebuie sa renunte, din ratiuni de compatibilitate, la postul de consilier, cine credeti ca se va aseza pe locul ramas vacant? Ati ghicit, ubicuul Topolog.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.