Croitorasul cel viteaz pentru copiii brasoveni

Croitorasul cel viteaz pentru copiii brasoveni

0 246

Micutii brasoveni se pot distra acum la teatru, deoarece Teatrul pentru Copii “Arlechino” din Brasov si-a deschis usile din nou pentru o noua stagiune. Cei mai “critici” dintre spectatori sunt invitati si asteptati cu drag de actorii brasoveni sa vina insotiti de bunici si parinti pentru a viziona un spectacol special pregatit pentru ei.
Este vorba despre spectacolul „Croitorasul cel viteaz” scris si regizat de Cristian Pepino.
Muzica este pregatita de un adevarat star contemporan al muzicii disco, dan Bala, fostul component al trupei de succes international, O-zone.
Data de desfasurare a spectacolului este 19 septembrie, cu doua reprezentatii la data respectiva, de la 10:30 si apoi de la 12:00. Pretul unui bilet este de 60 ron.
Din distributie fac parte actorii: Manuela Zaharie, Eliza Muraru, Adrian Dobrescu, Silvian Duica, Marius Stroe, Petronela Rujan.
Povestea „Croitorasul cel Viteaz” a fost scrisa de Fratii Grimm, din care va spunem un mic fragment, poate asa va vom convinge sa mergeti la spectacol:
„Croitorasul, ramas singur, isi relua drumul, pana ajunse obosit la intrarea in oras. Se intinse sa doarma putin, si toti cei care treceau pe acolo se opreau si citeau umiti inscriptia de pe pieptul sau : « Sunt Pocho. Am omorat opt dintr-o lovitura ». Merse vestea prin tot orasul ca venise un om care, dintr-o singura lovitura omorase opt. Ajunse vestea si la rege, care il chema la palat sa il cunosaca.
– Daca ai fost capabil sa omori opt dintr-o lovitura, ii spuse regele , poti sa ne faci o favoare ? Sunt doi uriasi care traiesc in padure, care ne fac rau si ne sperie. Te rog sa mergi sa-i omori. Daca ai omorat opt, doi nu sunt mare lucru.
Pocho simti ca ii trece un fior de spaima pe sira spinarii, gandindu-se ca trebuie sa
infrunte doi uriasi. Dar cum nu putea da inapoi, spuse ca este dispus sa-l serveasca pe Maiestatea Sa, regele.
Imediat pleca spre padure si refuza escorta de soldati pe care regele i-o pusese la dispozitie.”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.