Noi negocieri intre UDMR si CNMT

Noi negocieri intre UDMR si CNMT

0 257

?


Programata din timp, o noua runda de discutii UDMR – CNMT (Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania) s-a desfasurat vineri. O prima concluzie arata ca negocierile dintre UDMR si gruparile maghiare care il sustin pe Laszlo Tokes s-au incheiat fara niciun rezultat (oficial). Cel putin oficial, cele doua grupari, arata un optimist temperat incercand sa ne demonstreze ca s-au facut progrese. In timp ce reprezentantii Uniunii spun ca au acceptat aproape toate cererile sustinatorilor lui Tokes, cei ai Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania se plang de faptul ca modalitatea de distribuire a fondurilor destinate minoritatii maghiare nu a fost stabilita inca.


Daca ar fi sa „traducem” lucrurile stau cam asa: UDMR este dispusa la multe concesii, asta la masa negocierilor iar CNMT va fi pe o lista comuna in care nu vor fi decat maghiari. Locul lui Tokes este rezolvat, urmeaza alte discutii pentru definitivarea listei.


Deci, ultima concluzie – fara surprize, „binecuvantarea” va fi data la timpul potrivit de pastorul Tokes, pe o lista comuna, la momentul startului campaniei pentru alegerile europene.
O noua runda de negocieri va avea loc saptamana viitoare.


?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.