Aristotel Cancescu ramane in arest preventiv

Aristotel Cancescu ramane in arest preventiv

0 861
Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis  contestatia procurorilor fata de plasarea in arest la domiciliu a presedintelui suspendat al Consiliului Judetean Brasov, trimis in judecata pentru abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani. Pe data de 27 ianuarie, judecatorii Curtii Supreme au decis inlocuirea masurii arestarii preventive cu cea a arestului la domiciliu in cazul lui Aristotel Cancescu.
Procurorii au contestat decizia si au cerut sa se mentina masura arestului preventiv si in timpul judecarii cauzei. Cand a fost din nou verificata legalitatea si temeinicia masurii preventive, judecatorii au admis contestatia procurorilor si au dispus din nou masura arestului preventiv in cazul lui Cancescu.
Fostul presedinte al Consiliului Judetean se afla in arestul IPJ Brasov inca din 24 octombrie. In 17 decembrie 2014, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Brasov l-au trimis in judecata pe Aristotel Adrian Cancescu, pentru cinci infractiuni de abuz in serviciu, luare de mita, spalare a banilor, trafic de influenta si instigare la tentativa la abuz in serviciu.
In acelasi dosar sint judecati, in stare de libertate, deputatul PC Ioan Dinita, pentru complicitate la abuz in serviciu, dare de mita si spalare a banilor, Aurelia Popescu, Cristian Emil Cirica, Viorel Costea, Mircea Constantin si Ioan Botoman, toti fiind acuzati de abuz in serviciu. Urmatorul termen la care se va verifica legalitatea si temeinicia controlului judiciar in camera preliminara a fost stabilit pentru data de 10 martie.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.