Curse intercontinentale cu Trabantul

Curse intercontinentale cu Trabantul

0 224

Proprietarii de Trabant din Brasov, unde exista un club destul de activ, pot fi mandri de vehiculele pe care le indragesc atat de mult. Savonierele pe care le conduc si in care isi investesc, de regula, toate economiile, nu sunt chiar atat de inofensive pe cat par. Ba sunt chiar capabile de performante pe care necunoscatorii nu le-ar putea banui, privindu-le siluetele fragile.


Cu doua nopti in urma, un grup de trei trabantele poposea pentru cateva ore la Brasov. Convoiul venea tocmai din Germania, de unde luase startul pe un traseu lung de 25.000 de kilometri. Cei sapte aventurieri, de sapte nationalitati diferite, tin cu tot dinadinsul sa strabata in trei luni teribila distanta pana in Cambogia, in indepartatul continent asiatic. Scopul calatoriei este de colecta, de-a lungul parcursului, suma de 300.000 de euro. Banii urmeaza a fi donati la destinatie copiilor cambogieni nevoiasi.


La sosirea in Brasov, temerarii soferi de Trabant au fost intampinati de membrii clubului local. Care i-au insotit apoi la Rasnov, unde primarul din localitate le-a organizat o primire pe masura curajului lor de a infrunta soselele pana in Cambogia. Pana in Brasov, convoiul strabatuse doua mii de kilometri, iar in pusculita se gaseau deja ceva mai mult de zece mii de euro.


Stimulati de spiritul aventurier al celor sapte straini, fanii brasoveni ai minusculului automobil au facut o promisiune solemna. Se vor angaja in curand intr-o calatorie si mai spectaculoasa: vor incerca sa ajunga tocmai in Africa, in doar o luna si jumatate.


Abia in savana africana, printre salbaticiunile de acolo, Trabantul isi va merita renumele de fiara a soselelor.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.