STROPI DE APA

STROPI DE APA

0 246


??????????? Se numeste Chitescu Mariana si locuieste in imobilul din Piata Sfatului nr.1 impreuna? cu alte 29 de persoane. Pana acuma nimic neobisnuit. Femeia are serviciu si-si achita toate darile impuse. Iar la serviciu lucreaza intre orele 8 si 18, deci toata ziua lipseste de acasa.Dar nu de mult I s-a umplut paharul. I s-a umplut cu apa. Mai pr?cis cu sumele ce a trebuit in ultimele luni sa le plateasca? pentru consumul de apa furnizata de Compania Apa. Dar sa vedem mai bine ce si cum.


??????????? Imobilul are doua scari si se intinde de-a lungul unei curti. Exista un contor principal de apa , citit pentru? facturarea per total, de care se ocupa? o persoana? de la prima scara, impartind , teoretic, totalul la numarul de persoane care locuiesc in acel imobil. Doamna Chitescu nu a avut pana acum cateva luni de ce sa se planga atunci cand achita apa consumata. Dar in aprilie 2007 s-au efectuat unele lucrari? la conductele de apa, la inceput cu titlu de separare, apoi de inlocuire a unor conducte, i s-a spus doamnei Chitescu. Pentru? aceasta lucrare a trebuit sa achite 465 lei, fara a primi vreo chitanta si fara a i se arata vreun act in care sa se aminteasca cine a fost executantul lucrarii, ce a facut si ce suma a cerut pentru lucrare. Iata o prima neregula care poate da de gandit. Si de atunci doamna Chitescu? plateste de parca ar avea vreun bazin olimpic la dispozitie sau vreun lant de stranduri. Iata si cateva cifre. Pe luna aprilie? i s-a pretins suma de 150 lei, echivalentul a circa 65 mc. apa. In mai I s-au cerut doar 75 lei, adica vreo 30 mc. Iar pentru iunie suma a crescut iarasi la 91,50 lei, cam 40 mc. consumati. Daca am grersit cumva calculele din care au rezultat aceste cifre, eroarea nu este in nici un caz atat de mare, in plus sau in minus, incat sa nu dea de gandit rezultatul . Si iata a doua neregula. Iar a treia neregula ar fi faptul ca, desi are contor individual de apa, persoana care se ocupa cu incasarea? banilor rezultati din impartirea totalului facturii pe cap de locatar refuza sa ii citeasca doamnei Chitescu acel contor individual, fara a motive in vreun fel acest lucru.


??????????? Din afirmatiile doamnei Chitescu reiese ca si alti locatari ai imobilului sunt nemultumiti de sumele pretense. Si mai exista banuiala ca o parte din apa facturata locatarilor – ba chiar o parte destul de mare – curge practice in alte chiuvete decat a celor ce sunt pusi la plata. Daca cele povestite de doamna Chitescu corespund adevarului, pe mine unul, pe mine unul ma bate gandul – fara a putea proba, ci doar prin deductie logica si in calitate de cunoscator al zonei – ca parte din apa s-ar parea ca se scurge inspre unul din localurile din zona. Altfel unde s-ar putea duce ditamai suvoiul? Caci si ultima factura, cea cu nr.4311362, pretinde suma de 1455,52 lei, adica circa 630 mc.Si acesti metri cubi consumati de doar 30 de persoane.


??????????? Oare nu ar trebui sa se implice organele in drept pentru a lamuri lucrurile? Incepand cu Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, continuand cu acel compartiment din Primarie care se ocupa de relatiile cu locatarii, si nu in ultimul rand cu? parchetul si politia. Asteptam raspuns.


?

??????????????????????????????????????????????????????????????????????? Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.