Elevii romani, cei mai buni la matematica

Elevii romani, cei mai buni la matematica

0 257

Olimpicii romani au obtinut la editia cu numarul 48 a Olimpiadei Internationale de Matematica, desfasurata in Hanoi (Vietnam), in perioada 19-30 iulie 2007, sase medalii: una de aur, patru de argint si una de bronz.


Absolventa a clasei a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, Livia Alexandra Ilie, a cucerit medalia de aur. Colegii ei de liceu, Madalina Elena Persu (absolventa a clasei a X-a) si Mihail Eugen Dumitrescu (clasa a XI-a), au obtinut medaliile de argint. Aceeasi performanta au reusit-o si Lucian Gabriel Turea (Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” Bucuresti) si Dragos Ciprian Ionescu (Colegiul National „Mihai Viteazul” Bucuresti), ambii absolventi ai clasei a XII-a in aceasta vara.


Multiplu medaliat la editiile anterioare, Adrian Zahariuc (absolvent clasa a XII-a / Colegiul National „Ferdinand I” Bacau) a intrat in posesia unei medalii de bronz.


Concursul din acest an a adus la start 522 de concurenti din 98 de tari, in clasamentul pe natiuni Romania ocupand locul 11.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.