NICI O SANSA DURERII

NICI O SANSA DURERII

0 268


??????????? Stim ca durerile de mijloc – durerile discopatice – sunt greu suportabile. Bolnavii apeleaza la tot felul de medicamente si, deseori, ajung la operatie. Nu intotdeauna ce cele mai bune rezultate.Pentru a se evita asemenea lucruri propunem urmatoarele 14 exercitii. Le puteti face acasa, fara cine stie ce aparatura complicate.


???????????


1.????? Asezati-va pe marginea frontala a unui scaun si sprijiniti-va de el cu mainile la spate. Ridicati? piciorul drept intins si tineti-l asa 3 secunde. Coborati-l si ridicati la fel piciorul stang. Repetati exercitiul, cu fiecare picior, de 8-10 ori.


2.????? Ramaneti pe marginea scaunului si departati usor picioarele. Aplecati trunchiul inainte, cu spatele drept, si ridicati bratele in prelungirea corpului. Capul si spatele trebuie sa fie pe aceeasi linie. Bratele ridicate trebuie sa stea si ele departate putin, la fel ca picioarele. Respirati adanc si regulat.Mentineti pozitia cateva secunde, apoi relaxati-va. Repetati de cate ori doriti acest exercitiu.


3.????? Luati un extensor – in lipsa acestuia puteti folosi orice banda elastica – si intindeti-l cu ambele maini. Partea superioara a bratelor sa stea cat mai lipite de corp. Tineti extensorul intins cateva secunde. Spatele trebuie sa fie drept iar genunchii? moi. Repetati figura de 8-10 ori.


4.????? La acest exercitiu duceti extensorul la spate, in pozitie verticala, cu o mana in sus si cu cealalta in jos intinzand extensorul. Tineti-l intins cateva secunde, avand grija ca spatele sa fie drept.Repetati exercitiul de 8-10 ori.


5.????? Tineti extensorul cu bratele ridicate la inaltimea cefei, astfel ca extensorul sa se afle in dreptul umerilor. Intindeti-l cateva secunde. Repetati exercitiul de 8-10 ori.


6.????? Puneti-va un picior pe extensor si intindeti-l cu mainile cat mai sus spre piept. Spatele sa fie drept, iar extensorul sa fie intins doar cu ajutorul bratelor. Dupa cateva secunde repetati exercitiul de 8-10 ori.


7.????? Pentru acest exercitiu aveti nevoie de doua mici haltere de 1-1,5 kg.In lipsa lor puteti folosi orice alte obiecte cu greutate echivalenta.Asezati-va pe marginea scaunului ( ca la primele exercitii ) si, cu trupul drept si putin aplecat inainte, duceti un brat inainte si in sus, iar celalalt in spate, in jos si in prelungirea celui ridicat. Dupa cateva secunde aduceti bratele in stare de repaos. Repetati miscarea de 8-10 ori,alternand bratul ridicat.


8.????? Luand pozitia in picioare incrucisati piciorul stang peste cel drept. Sprijiniti bratul drept in sold, iar stangul ridicati-l cat mai intins pe deasupra capului, din umar si cu palma in exterior. Indoiti? bustul cat mai mult spre dreapta, fara sa miscati bazinul. Dupa cateva secunde continuati si in partea cealalta.


9.????? Faceti cu piciorul drept un pas mare inainte. Sprijiniti palma dreapta de genunchi, iar stanga in soldul stang.Impingeti cat puteti de mult bazinul inainte. Alternati cu celalalt picior in fata de mai multe ori.


10. Departati putin picioarele ( bazin si picioare sa formeze o linie ) si incordati abdomenul, avand grija ca spatele sa fie drept. Ridicati bratele deasupra capului in unghi, asa incat sa se atinga varful degetelor. Respirati adanc, asa ca si cum ati sprijini cerul. Ramaneti in pozitie cateva secunde si repetati exercitiul de cate ori doriti.


11. Pentru intarirea sternului si a muschilor pectorali departati putin picioarele si lasati genunchii usor indoiti. Rotiti piciorul drept la 90 de grade, iar cu mainile imitate pozitia intinderii unui arc. Privirea “ urmareste sageata “. Dupa cateva secunde schimbati partea.Repetati aceasta de cateva ori.


12. Stand in picioare inclinati capul spre umarul drept. Bratele sunt intinse de-a lungul trupului. Ridicati palma stanga in unghi drept. Lasati umerii lejeri si gatul drept. Dupa cateva secunde inversati partea.


13. Din pozitia “ in patru labe “ intindeti bratele cam 30-40 cm inainte si tineti capul in linie dreapta cu spatele. Posteriorul trebuie inpins cat mai inapoi, iar pieptul apasat spre pamant.


14. In patru labe, faceti un pas inainte, cu pieptul cat mai in jos si cu capul spre ceafa, dupa care arcuiti spinarea si plecati capul spre piept. Repetati de mai multe ori exercitiul.


?


??????????? Acestea fiind spuse nu va putem dori decat multa rabdare si perseverenta in efectuarea exercitiilor, spre multumirea dumneavoastra.


?


?


( traducere si adaptare dupa Raetsel & Medizin )


?

??????????????????????????????????????????????????????????????????????? Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.