Admiterea in invatamantul postliceal

Admiterea in invatamantul postliceal

0 223

Invatamantul postliceal de stat se organizeaza de catre Ministerul Educatiei, dar si la propunerea autoritatilor administratiei publice locale, la cererea operatorilor economici sau a altor institutii interesate, potrivit unui ordin al ministerului. Astfel, diversele firme sau institutii pot solicita infiintarea unor clase de invatamant postliceal in functie de mana de lucru de care au nevoie. Aceste clase vor functiona pe baza unui contract incheiat cu unitatea de invatamant care asigura scolarizarea.


Admiterea in invatamantul postliceal va fi organizata in doua etape, dupa incheierea ambelor sesiuni ale bacalaureatului, dar pentru anul scolar 2007-2008, admiterea va fi organizata intr-o singura sesiune, in perioada 10-14 septembrie.


Pregatirea asigurata prin scoala postliceala contine 16 domenii de specializare cu 112 calificari, iar pregatirea asigurata prin scolile de maistri este oferita pentru 13 domenii si 113 specializari. Calificari profesionale dintre care vor putea alege candidatii sunt in domeniile mecanica, mecatronica si informatica, electronica, energetica, constructii instalatii, arhitectura si sistematizare, transporturi, industria lemnului, agricol si alimentar, silvicultura si protectia mediului, servicii, turism, textile-pielarie, procesare imagine si text, economic, sanatate si asistenta pedagogica.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.