Cancescu se ocupa cu cenzura presei brasovene

Cancescu se ocupa cu cenzura presei brasovene

0 248

La presiunile presedintele Consiliului Judetean(CJ) Brasov, Aristotel Cancescu (PNL), un saptamanal brasovean a fost evacuat din sediul pe care il detinea in Incubatorul de Afaceri din Brasov, infiintat cu ajutorul Programului Natiunilor Unite prentru Dezvoltare (PNUD), asta pentru ca publicatia cu pricina si-a perms sa critice activitatea sefului CJ Brasov, transmite corespondentul NewsIn.


Directorul saptmanalului „Argument”, Horia Salca, s-a plans, intr-o conferinta de presa, ca este vorba despre un abuz al unui om care se afla intr-o functie de presedinte al CJ: „Atat Carta ONU cat si declaratia privind drepturile fundamentale ale omului, ce stau la baza acestei oraganizatii, se bazeaza pe libertatea de opinie nu pe cenzura. Din pacate, eliminarea unei societati editoare a unui ziar din partea PNUD demonstreaza faptul ca reprezentantii lor de aici canta o partitura politica sub bagheta lui Aristotel Cancescu”.


Aristotel Cancescu a anuntat in urma cu doua zile ca va da in judecata doua publicatii brasovene pentru articolele defaimatoare la adresa sa. El a specificat: „Imaginea mea este grav efectata, astfel incat am recurs la calea instantei”.


Numai ca, presedintele CJ nu a astepat prea mult sa isi puna in precatica intentia, astfel incat a intervenit, la reprezentantii PNUD din Romania, care, in asociere cu Consiliul Judetean brasov si cu Dima Consulting Group a infiintat incubatorul de afaceri brasovean. Efortul lui Cancescu a fost repede rasplatit de cei de la PNUD. Printr-o adresa a PNUD, Dima Consulting, care administreaza Incubatorul de Afaceri a fost instiintata: „Ne-a? fost semnalata implicarea politica cu un caracter conflictual pronuntat al firmei Med Group Production SRL (societatea care editeaza publicatia respectiva – n.a.), reflectata in articolul aparut in publicati „Argument” din data de 17 iulie 2007. Intrucat firma Med Group Production SRl face parte din Programul „Infiintarea si Dezvoltarea de Incubatoare de Afaceri”, implementat de PNUD in parteneriat cu Guvernul Romaniei si Guvernul Japoniei, consideram ca activitatea acestei firme devine incompatibila cu principiile ONU precum si obiectivele programului”.? Astfel, societetea editoare, dupa ce Doru Dima, administratorul Incubatorului, care s-a ocupat pribntre altele si de campania electorala a actualului primar al brasovului george Scipcaru, a luat ca atere cele scrise de reprezentantii PNUD, a fost instiintata, in 23 iulie, ca va trebui sa paraseasca sediul pe care l-a castigat si trebuie sa ramburseze integral sumle de bani de care a beneficiat din parte PNUD.


Saptamanalul brasovean ,,Argument” a publicat in ultima luna mai multe articole in care se dezvaluiau neregulile din administratia judeteana, coordonata de Aristotel Cancescu. Din acest motiv, desi aveau toate platile la zi, au fost evacuati din sediu.


?


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.