SCURTE STIRI DE DOI BANI

SCURTE STIRI DE DOI BANI

0 246


???????? Fiind caz de vipie mare – la Calafat fura 44,2 grade Celsius la umbra, nou record pentru Romania? ? va voi supune cu blandete unor scurte stiri, pe care sa le cititi, de preferinta, cu capul in frigider.


???????? Cu toate ca avem primar portocaliu, nu se aplica acest cod in privinta schimbarii programului cu publicul al institutiilor brasovene.In schimb camioanele de mare tonaj vor continua sa-si zdrangane fiarele doar pe timp de noapte, multe dintre ele carand apa minerala de care s-a indragostit romanul, obligat de caldura si de sfatul medicilor. Astfel vipia ne impinge spre UE, unde membrii ei mai vechi ii trag cam 150 litri de apa minerala pe an, nu ca la noi, doar vreo 50, si aceea in majoritate carbogazoasa, deci invers ca la apuseni, care ii trag puternic cu cea plata. Pe undeva este de inteles. Romanul nu a fost inca lamurit asupra modului de aplatizare a acestei ape: este trecuta prin valturi sau o bat unii cu barosul ? Si pentru ca tot avem voie, pe caldura asta, sa ducem sticla la gura in locuri publice si in mijlocul autostrazii, tin sa va anunt ca daca va musca sarpele si va trece prin cap sa ciorditi ceva apartinator sistemelor de siguranta sau semnalizarii din proprietatea vreunei autostrazi, va paste parnaie grea, caci pedepsele pentru asemenea delicte sunt in crestere. Si pe buna dreptate procurorul general al Romaniei cere asemenea masuri. Vezi cauzele gravelor accidente de pe Autostrada Soarelui. Iar daca tot sunteti pe afara si va cuprinde dorul de scalda, faceti-o doar in ape autorizate? – din care, intre noi fie vorba, vreo trei sferturi sunt bune de aruncat la gunoi din cauza murdariilor ce le condimenteaza – caci s-a intors meningita virala si, ca fiul ratacitor, isi cere dreptul. Dar ca sa nu-i sacrificam vitelul cel gras este nevoie sa ne spalam des pe maini, sa bem apa numai din surse sigure sau sa o fierbem, sa aruncam zilnic gunoaiele colectate si sa spalam bine legumele si fructele pe care le consumam in stare cruda. Si, ca sa nu dati in meningita sau alte boli politice de sezon – nu ati observat ca politicienii sunt, in aceasta vara calduroasa, la fel de activi ca multe din insectele cel putin sacaitoare daca nu daunatoare, renuntand la concedii ? – puneti mana si antrenati-va din greu, caci meteorologii prognozeaza pentru urmatorii ani veri fierbinti si ierni fara zapada, chestii care ar putea duce la desertificarea sudului tarii. Interesant sa ai Sahara la tine acasa.Si va inflori si schimbul comercial: dau oaie Bran pe camila Iordania. In cadrul acestor trocuri se vor putea folosi si caprele vecinilor. Iar legumele ingrasate ecologic cu baliga de camila de pe langa piramide vor inzdraveni si mai mult leul romanesc.


???????? Acuma scoteti-va capetele din frigider si rumegati in tihna stirile, caci sunt anuntate furtuni venind din vestul tarii.?????


?????????????????????????????

?????? ???? ??????????? ??????????? Dan Bota?????????????????

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.