Primul cenaclu european on-line la „Reduta”

Primul cenaclu european on-line la „Reduta”

0 231

La sfarsitul acestei saptamani, in orasul de la poalele Tampei va fi deschis primul cenaclu on-line din lume, unde copiii si tinerii isi vor putea manifesta creativitatea. Cenaclul este infiintat de Fundatia Euro-Asia si este adresat copiilor si tinerilor supradotati din toate domeniile culturale si stiintifice. Cenaclul va fi gazduit la Brasov de Centrul Cultural „Reduta”. Deschiderea oficiala a Cenaclului European va avea loc vineri, 27 iulie, odata cu prima editie a „Colocviilor Cenaclului European“, invitat special fiind astronautul Dumitru Prunariu.


?


Invitati de seama


In fiecare luna, cenaclul va avea invitati de marca din tara si din strainatate, in special personalitati ale lumii culturale si stiintifice, care vor purta discutii pe domenii de interes general si vor raspunde tuturor intrebarilor puse de participantii prezenti pe baza de invitatie. Printre personalitatile care vor mai lua parte in lunile urmatoare la aceste conferinte se vor afla interpretul Tudor Gheorghe si regizorul Sergiu Nicolaescu.


De asemenea, Fundatia Euro-Asia impreuna cu Centrul Cultural „Reduta” intentioneaza ca prin aceasta colaborare sa poata accesa fonduri europene pe domeniul cultural cu ajutorul carora sa poata sustine financiar mai multe festivaluri si evenimente internationale de amploare.


De asemenea, Fundatia „Euro-Asia” va lansa, in curand, in colaborare cu Societatea Romana de Matematica, prima editie a „Olimpiadei de Matematica «Magistrala Matasii Euro-Asia»“, care isi propune sa refaca vechiul drum al matasii printr-un concurs de matematica on-line care va porni de la Roma si va ajunge la Shanghai, in China.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.