Terapii cu namol in statiunile balneoclimaterice din Romania

Terapii cu namol in statiunile balneoclimaterice din Romania

0 271

Terapia cu namol reprezinta un tratament naturist care si-a dovedit eficienta in multe afectiuni. Ea poate fi efectuata in multe statiuni balneoclimaterice din Romania, cum ar fi Baile Herculane, Baile Felix, Sovata sau pe litoral in statiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Mangalia si Neptun.


Namolul cu valoare terapeutica este namolul termal, care este foarte eficient in lupta contra ridurilor, datorita aportului de magneziu, cupru si zinc (care ajuta la producerea elastinei si a colagenului) si siliciu. Toate aceste elemente incetinesc procesul de imbatrabire celulara, revitalizand tesuturile si inlaturand tensiunile din muschii delicati ai fetei.


?


Efiecient pentru combaterea celulitei


De asemenea, namolul reduce moliciunea tesuturilor si actioneaza impotriva vergeturilor si a celulitei. Pe langa actiunea de revitalizare, namolul elimina celulele moarte si chiar inmoaie pielea aspra de pe genunchi, coate sau calcaie. Are de asemenea o actiune particulara, aceea de a absorbi impuritatile care se depoziteaza pe epiderma, realizand in acest mod o curatire profunda care permite oxigenarea pielii.


?


Unde ne tratam


Cele mai cunoscute locuri din Romania unde puteti beneficia de tratamente cu namol sunt statiunea Techirghiol, aflata la tarmul Marii Negre si Lacul Sarat, statiune situata la cinci kilometri S-V de Braila.


Namolul sapropelic de Techirghiol relaxeaza si elimina stresul, hidrateaza si catifeleaza pielea, previne uscarea pielii in cazul afectiunilor dermatologice precum psoriazisul sau eczemele, amelioreaza durerile reumatismale.


Statiunea Lacul Sarat contine importante rezerve de namol sapropelic si apa minerala bogata in sulf, clor, sodiu, magneziu si brom, recomandate in bolile reumatismale degenerative, dermatologice, endocrine si respiratorii.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.