Investitii de peste 6 milioane de euro pentru aparatura medicala de ultima...

Investitii de peste 6 milioane de euro pentru aparatura medicala de ultima generatie

0 247

Centrul de dignostic si laborator Hiperdia a instalat in aceasta luna, la sediul sau din Brasov, cel mai nou si mai performant aparat de Rezonanta megnetica nucleara (RMN). O investitie de un milion de euro a fost practic concretizata in instalarea celui mai performant aparata RMN din Romania, Siemens? Magneton Simphonz de 1,5 Tesla, de productie 2007.


Instalarea RMN-ului la Brasov face parte dintr-o premiera pentru sanatatea romaneasca, deoarece, pe parcursul unei singure luni (iunie-liulie 2007), Hiperdia instalat trei astfel de aparate in centrele sale din Brasov, Cluj-Napoca si Ploie, precum si un computer tomograf la Cluj, efortul financiar al clinicii private brasovene ridicandu-se la peste sase milioane de euro.


Hiperdia este cel mai important investitor privat in sanatate din Brasov si prin aceasta investitie devine si unul important in tara. Directorul societatii, Tiberiu Roth, a precizat, intr-o conferinta de presa defasurata duminica, la sediul Hiperdia din Brasov, ca in Romania exista instalate 28 de aparate RMN, iar 4 se afla in centrele de imagistica ale firmei medicale pe care o conduce.


„Asiguram publicul brasovean si nu numai ca nu ne vom opri aici, pentru ca dorim sa oferim cele mai bune servicii medicale la un nivel inalt de tehnologizare”, a completat Roth.


Potrivit acestuia, pentru investigatiile cu RMN se doreste o colaborare cu Casa de Asigurari de Sanatate, care va deconta circa 80% din costuri, pacientul mai trebuind sa scoata din buzunar 50 de lei in plus, reprezentand coplata serviciului.


Hiperdia activeaza cu centre de diagnostic imagistic si laborator in Brasov, Bucuresti, Timisoara, Satu-Mare, Galati, Cluj-Napoca si Ploiesti.


Marius Ola? ??????????

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.