Blazonul NUP

Blazonul NUP

0 433


Ca o parafraza la balzaciana Comedie umana, se manifesta iliesco-constantinesco-(nu are rost sa evit cacofonia) -basesciana Comedie romaneasca; doua lumi diferite, la distanta de doua secole, dar tulburatoare paralela se poate face intre ele! ?De fapt se implinesc spusele lui Balzac, cum ca lumea este o spirala, iar cel care crede ca a schimbat ceva, a facut doar sa miste lucrurile pe spirala in sus. In sus inseamna, dupa cum se vede, doar trecerea timpului.


In loc de castelele ce sunt mandria Frantei, viloaiele ce sunt mandria televiziunilor care ne prezinta imagini live din viata locatarilor, in loc de conti, marchizi si baroni, un alt fel de baroni, in loc de celebrele curtezane, nu mai putin celebrele traseiste, in loc de o madame de Pompadour, ori Madame Duras, o Elena Udrea, o Raluca Turcan, in loc de baluri, betii in cluburi, in loc de serate literare sustinute de nume mari ale literaturii, serate cu Adrian Minune.


In loc de calesti cu blazon, vedem preumblandu-se pe strazi limuzine, masini de de lux, ale “smecherilor” innobilati de “tranzitie” si “privatizari”, purtatoare de blazoane care mai de care: dep, sen, guv, dna, sri (si nu ma refer ?la adevaratele dep, sen, guv, dna si sri).


Dar cea mai noua si tare chestie pe care am vazut-o este blazonul NUP de pe un “gipan”. Asadar, iata ca a aparut un nou titlu nobiliar: neurmarit penal, pe scurt NUP. Asta este, cred eu, culmea rafinamentului si culmea puterii: pai cine-i mai tare in tara asta decat unul care, cu 10-15 dosare la activ, a ingenunchiar justitia si a luat NUP? Chiar as recomanda cu caldura unui miliardar de carton local, cautat de Parchet, poate pentru a se constata dimensiunea dotarilor (tipul se falea acum ceva timp ca procurorul general nu se incumeta sa-l infunde) sa-si pregateasca placuta pentru masina: i s-ar potrivi NUP, la cate a facut el si la cata ?reforma a facut Macovei in justitie, de moare Frattini de ciuda ca n-o mai avem ministresa!


?


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.