Parcarile vrajbei noastre

Parcarile vrajbei noastre

0 246


Nu spun ca parcarile de cartier nu sunt binevenite, dar concesionarea lor are efecte nedorite, provocand numeroase scandaluri. Propusesem la un moment dat ca toti posesorii auto din municipiu sa achite o taxa si contra acestei taxe sa parcheze oriunde, exceptie facand parcarile taxabile din centru. Evident ca nu ma asteptam sa-mi fie luata in seama propunerea, dar ma asteptam la o solutie mai inteligenta de a scoate bani pe parcari, decat concesionarea.


S-a creat un adevarat infern. Cei care au platit au pretentia sa-si gaseasca locul locul liber. Cei care n-au platit, unii posesori si a cate doua vehicule pe care nu le misca din loc cu anii, stau bine mersi in parcari, ba chiar si-au inscriptionat locurile. Masinile musafirilor si masinile firmelor care au de executat lucrari in diverse zone ale orasului se aseaza pe locurile platite (uneori chiar n-au de unde sa stie ca este locul cuiva, nici macar nu scrie, alteori vad numarul inscris si tot parcheaza, trebuie sa se aseze undeva).


Singura solutie pentru a fi liniste este montarea dispozitivelor de blocare. Doar ca atunci cand toate locurile vor avea dispozitiv, probabil ca musafirii si alte masini aflate ocazional in zona vor parca in strada, iar cei care au locuri platite si banii dati pe dispozitive n-au cum sa intre sau sa iasa.


Daca inainte ne mai uitam chioras unii la altii daca ni se ocupau locurile insusite in mod tacit, acum ne dam in cap. Am platit si avem pretentii.


Am asistat aseara la un incident care s-a lasat cu venirea politiei. Unei persoane i s-a ocupat locul de parcare de catre musafirii cuiva din blocul vecin. Aia n-aveau de unde sa stie ca e ocupat. Persoana in cauza a venit de la servici si privea derutata in parcare al cui loc sa-l ocupe, nici ea n-vea de unde sa stie care e dat si care nu. Intr-un final a blocat musafirii. Cand sa plece, musafiri n-aveau pe unde sa iasa si au chemat politia. Ce decizie sa ia politia? Persoana platise locul, musafirii n-aveau de unde sa stie! Si uite-asa ne-am facut de lucru. Nu era mai bine ca domeniul public sa ramana domeniu public si sa achitam o taxa toti posesorii? S-ar fi evitat si situatia in care posesorii de autoturisme defecte sa-si tina cate doua – trei masini pe locuri fara taxa, fara probleme, iar cei care au platit sa se certe cu toata lumea pentru a-si apara un drept.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.