Masuri impotriva aruncarii gunoaielor pe domeniul public

Masuri impotriva aruncarii gunoaielor pe domeniul public

0 229

Primarul George Scripcaru a reclamat ieri faptul ca inspectorii municipalitatii au constatat in ultima perioada ca unii brasoveni depoziteaza gunoaiele in afara platformelor de deseuri, pe domniul public, ori pe unde au ei chef.


„Nu se tine cont de nimic, desi s-au promovat programe de colectare selectiva a deseurilor, iar firma de salubrizare URBAN a instalat pubele cu cheie, special ca locatarii imobilelor din cartiere sa se poata asigura ca nu sunt rascolite gunoaiele”, a explicat primarul. Scripcaru a prezentat si un set de fotografi din diferite diferite cartiere ale orasului, pentru a proba cum inteleg unii sa mentina curatenia.


Atat Scripcaru, cat si reprezentantul firmei URBAN, Dan Ceausescu, au sustinut ca in cartiere se regasesc situatii inimaginabile, cum ar fi in Noua, unde la cateva ore de la ridicarea containerelor maldarele de gunoaie troneaza din nou.


„Nu sunt doar reziduuri menajere. Sunt resturi de la amenajarea locuintelor, sunt deseuri provenite de la cei care cresc animale si multe alte tipuri. Astfel, o serie de persoane si agenti economici, care nu au contract cu noi profita de existenta platformelor si arunca tot ce le prisoseste. Situatia este una anormala, fiindca trebuie sa se plateasca pentru aceste servicii. Saci de deseuri sunt aruncate in strada si in dreptul barurilor si unitatilor comerciale de la parterul blocurilor. Noi am solicitat Primariei sa faca pana in luna august un inventar al acestor situatii si sa promoveze un proiect de hotarare al CL, prin care sa fie instituite amenzi drastice pentru cei care isi bat joc. Nu este corect ca unii sa plateasca, iar altii sa profite”, a precizat Dan Ceausescu. Este vorba despre un proiect de hotarare care va fi initiat de Executiv si care prevede amenzi de 1.000 de lei pentru persoane fizice si 2.000 de lei pentru persoanele juridice.


Interesant este insa faptul ca, prin aceste masuri, multe dintre firme vor fi obligate sa faca conract cu URBAN, practic instaurandu-se un monopol al acestei societati in Brasov, iar primarul prin proiectul sau va spijini acest lucru.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.