Vin zile fierbinti

Vin zile fierbinti

0 242

Comitetul Ministerial pentru Situatii de Urgenta a transmis catre Institutia Prefectului Brasov o avertizare meteorologica, Cod galben, pentru intervalul 17 -22 iulie. Conform avertizarii vremea va fi caniculara in majoritatea regiunilor, cu valori de temperatura ce vor depasi frecvent 35-36 grade Celsius, iar indicele de confort termic temperatura-umezeala va atinge pragul de 80 de unitati.


Prefectul Aurelian Danu a dispus transmiterea avertizarii tuturor Comitetelor Locale pentru Situatii de Urgenta in vederea monitorizarii evolutiei fenomenelor prognozate,? si dispunerii masurilor preventive care se impun conform ordinului comun al Ministerului Internelor si Reformei Administrative, Ministerului Sanatatii Publice, Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile privind planul de masuri pentru atenuarea efectelor temperaturilor ridicate asupra populatiei.


Circulatia pe drumurile nationale din judetele afectate de canicula a autovehiculelor cu masa mai mare de 7 tone va fi interzisa incepand de marti, 17 iulie, in intervalul orar 10:00 – 20:00, din cauza temperaturilor ridicate prognozate de Administratia Nationala de Meteorologie.


?


Cum sa ne ferim de canicula


Intre orele 11 si 18, este recomandat sa evitam expunerea prelungita la soare si sa cautam incaperi dotate cu aparate de aer conditionat, unde temperatura sa fie cu cel putin 5 grade mai mica decat cea ambientala.


Daca la serviciu sau acasa nu avem instalatii de climatizare, este recomandat sa petrecem cateva ore in locuri cu astfel de aparate, cum ar fi magazinele.


Pe drum, nu trebuie sa uitam palariile de soare si hainele lejere, din fibre naturale si de culori deschise.


Trebuie sa bem minim 1,5 – 2 litri de lichide pe zi, in aceasta perioada fiind recomandat consumul unui pahar de apa la fiecare 15-20 de minute. Nu este bine sa bem alcool si nici bauturi cu un continut ridicat de cofeina sau zahar. Este recomandat sa consumam fructe si legume proaspete care contin o mare cantitate de apa.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.