Parlamentarii in varsta, trimisi in parc

Parlamentarii in varsta, trimisi in parc

0 233


Intr-o conferinta de presa tinuta duminica, liderul Partidului Initiativa Nationala, Cozmin Gusa, a prezentat proiectul unei legi prin care parlamentarii in varsta sunt practic, trimis pe banca in parc ori cu catelul la plimbare. Gusa propune ca si parlamentarii sa fie obligati sa respecte aceeasi limita de varsta de pensionare si alte categorii slariati, respectiv 60 de ani pentru femei si 65 de ani pentru barbati.


“Nu este o actiune indreptata impotriva oamenilor varstnici, este o actiune la sugestia multor romani varstnici care au spus ca nu este corect ca ei sa fie pensionabili la o anumita varsta pe motiv ca nu ar mai avea capacitatile necesare sa lucreze, iar cimitirul elefantilor reprezentat de catre Senatul Romaniei, in principal, dar si Camera Deputatilor, sa continue sa functioneze, sa alimenteze cu bani multi niste pensionari din politica inactivi”, a spus Gusa citat de Agentia de Presa Rador.


Proiectul de lege, asimilat unei lustratii pe criterii de varsta, a starnit controverse si oprobiul unora dintre reprezentantii clasei politice. Vicepresedintele PSD, Cristian Diaconescu, considera ca propunerea PIN nu este nici normala si nici europeana si ca doar o sanctiune penala poate limita drepturile politice ale unei persoane. Adoptarea legii presupune insa trecerea prin “cimitirul de elefanti”. Doar n-or fi fraieri sa zica DA, doar de dragul carierei lui Cozmin Gusa. Altminteri trebuie si el sa iasa cu ceva la rampa. Se apropie alegerile si lumea a cam uitat de el. Noroc cu Lavinia Sandru care s-a tinut de conferinte de presa, emisiuni televizate, dezvaluiri, dosare etc., ca altfel PIN devenea prematur istorie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.