Expozitie aniversara la Mediateca

Expozitie aniversara la Mediateca

0 245

Incepand de luni, 16 iulie 2007, brasovenii iubitori de arta sunt invitati la Mediateca Brasov la expozitia aniversara Gustav Klint, organizata cu prilejul implinirii a 145 ani de la nasterea artistului austriac.


?


Regele picturii vieneze


Cu siguranta ca „regele neincoronat” al picturii vieneze ramane Gustav Klimt (1862-1918), ale carui lucrari au atins in ultimii ani adevarate recorduri de pret in cadrul licitatiilor internationale, Klimt devenind cel mai scump pictor modern. Artistul a urmat intre 1876 – 1883 cursurile Scolii de Arte din Viena, iar din 1879 a inceput sa lucreze impreuna cu fratele sau, Ernst Klimt, realizand picturi decorative pentru mai multe edificii publice din Viena, Bucuresti si Rijeka.


Isi formeaza treptat un stil original si usor de recunoscut, dar greu de imitat, foarte apreciat de publicul austriac si nu numai, rupandu-se de principiile conventionale academice, si atragandu-si astfel criticile conservatorilor.


In special perioada sa tarzie este caracterizata prin culorile intense, fundalurile aurii, elementele ornamentale, detaliile si sugestiile erotice si in special atentia acordata simbolismului. Un artist constroversat, Klimt avea sa influenteze enorm spatiul cultural vienez si european, inca din timpul vietii, impunandu-se ca unul dintre cei mai apreciati artisti din societatea vieneza.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.