Ioan Neculaie si-a tras sectie de fotbal. Sectia IV Politie

Ioan Neculaie si-a tras sectie de fotbal. Sectia IV Politie

0 240

Va amintiti, desigur, conflictul recent dintre megapatronul Ioan Neculaie, actionarul majoritar la Roman SA, si lucratorii punctului de lucru al Dacia Pitesti de pe platforma uzinei brasovene. Cu fix o luna in urma, intreprinzatorul maxim de sub Tampa interzicea celor 80 de angajati de la Dacia sa mai intre in halele aflate pe mosia lui, din niste motive incurcate, despre o chirie prea mica si niste piese de camion pe care pitesteni nu le mai? livrasera de vreo luna. Asta dupa ce, spun angajatii Dacia, Niculaie nu platise de vreun an livrarile facute catre fabrica de camioane.


Scandalul de atunci din fata portilor incuiate avea sa se mute la tribunal. Cei de la Automobile Dacia SA au depus plangere la Politia si Parchetul Brasov pentru violare de domiciliu in forma agravata si tulburare de posesie, dupa ce justitiarul patrunsese in hale si repornise productia de subansamble de camion. Gestul proprietarului echipei de fotbal FC Brasov confirma inca o data spirtul intreprinzator ce-l caracterizeaza de la debutul carierei si priceperea de a scoate bani din piatra seaca si utilaje moarte.


La urma urmei, era normal ca modesta Dacia sa sfarseasca sub rotile unui camion de la Roman. Doar nu era ca ditamai matahala de fier sa dea prioritate unei prapadite de berline, chiar in intersectia de la Roman SA, pe care este proprietar Neculaie!


Totul ar fi fost doar un mic abuz muncitoresc, daca zisa lacrimatie depusa de pitesteni nu ar fi aterizat la sectia IV Politie din Brasov. Care, cu totul intamplator, functioneaza pe domeniul lui Neculaie. Si inainte de inaugurarea luxosului stabiliment de pe strada Poienelor, biata sectie IV functionase in imediata apropiere a fostului sediul al lui Neculaie de pe strada Carpatilor din cartierul Racadau. Daca patronul uzinei tot are o relatie speciala cu legea, de ce n-ar avea si cu oamenii ei?


Probabil ca vecinatatea indelungata dintre politisti si investitor a sudat o frumoasa prietenie peste gard. Asa ca, fara ca cineva sa se sesizeze la vremea respectiva, cand Niculaie si-a mutat calabalacul pe Poienelor, a fost urmat si de Sectia IV. Asa, ca o anexa la Roman. Duba politiei, tractata de un camion, intarea impresia ca lucrurile merg ca pe roate la Sectia IV.
Partea nasoala este ca lacrimatia celor de la Dacia s-antamplat sa aterizeze pe masa lucratorilor de la zisa sectie. Care n-au binevoit sa-i dea curs pana acum, asaltati de indatoriri si animati, probabil, de un sentiment de simpatie si recunostinta pentru binefacatorul care le-a dat casa. Si, eventual, masa, la cantina intreprinderii.


Va sa zica, patronul? Neculaie nu e multumit sa posede o echipa destul de subtirica in divizia B. Si-a adjudecat si un lot de ageamii de divizie oraseneasca, in tricouri alb-albastre, cu chipiu, despre care tot folclorul stie cat sunt de cotonogari si care fac marcaj strans prin fisa postului.


De cate blaturi a fost suspectat de-a lungul evolutiei sale de apropitar de echipa si detinator de actiuni la diverse intreprinderi, lui Neculaie ii mai lipsea unul cu Politia. Dar, ca si-n fotbal, chestiile astea sunt imposibil de dovedit.
Vifor? Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.