Brasovul in frunte si la poluare

Brasovul in frunte si la poluare

0 269

?


Aflat de curand in trecere prin Brasov Attila Korodi, ministrului Mediului si Dezvoltarii Durabile (a se observa ca toate ministerele conduse de reprezentantii UDMR, din actuala guvernare, au ceva cu dezvoltarea), ne-a dat o?veste care o stim de multe decenii – Judetul Brasov figureaza in topul celor mai poluate zone din tara.


Daca este sa ne luam dupa clasamentul comunicat de catre cei care se ocupa de situatia mediului din Romania, Judetul Brasov figureaza pe locul cinci.


Nu vrem sa exageram, dar daca nu ar fi functionat asa numita strategie de restructurare a economiei judetuliui (“conceputa” si aplicata de PNL, PSD, CDR, PD si PNT-CD ?partide care s-au rotit la conducerea judetului si a municipiului) si nu s-ar fi intamplat ca Tracturul UTB sa fie in lichidare, ca ROMAN-ul sa se fi transformat intr-o afacere imobiliara, RULMENTUL in defiintare, NITRAMONIA in demolare, COLOROMul in uitare etc, etc., sigur am fi fost primii.


Interesanta ni s-a parut maniera de a combate acest fenomen. Astfel dl ministru ne-a anuntat ca pregateste un proiect de act normativ care sa stimuleze autoritatile locale sa se implice in amenajarea, aici e aici, de piste pentru biciclete, masura ce ar incuraja transportul ecologic si ar determina reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Stiti ca acest CO2 ii facea mari probleme si lui Elena Ceausescu, nu numai intregii lumi.


Dl ministru nu reusit sa vada, datorita lungimii, ca primarul Scripcaru i-a luat-o inainte si deja avem “raportata” prima pista de biciclete, e adevarat ca nu trebuie sa dai prea mult din pedale ca sa ajungi la capat, amplasata in centru orasului ca sa fie vazuta de toata lumea…


Si pentru ca pista e cam scurta reprezentantii municipalitatii noastre se spune ca au anuntat ministrul de existenta unui proiect privind realizarea unei noi piste de biciclete. De aceasta data vom avea o pista adevarata, suficient de lunga chiar si pentru competitii intre politicieni, care va acoperi cca 2,5 km dupa unii 25 km dupa altii si nu ne va costa nici prea mult, o nimica toata de 2,6 milioane de euro.


Nu stim daca dl ministru Korodi stie ca locul cinci este ocupat de Brasov si datorita schimbarii solutiei in transportul urban din municipiu resedinta unde s-a scos tramvaiul. Altii primesc chiar bani de la comunitatea europeana ca sa introduca solutii ecologice in transportul urban (tramvai), pe cand noi ne imprumutam sa il desfiintam.


?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.