Elisaveta Popa continua lupta!

Elisaveta Popa continua lupta!

0 261


Consilierul demis de plenul Consiliului Judetean Brasov pe motivul schimbarii optiunii politice, Elisaveta Popa, si-a facut dreptate in instanta. Jurista de profesie, Popa a contestat decizia Consiliului Judetean, castigand inclusiv recursul .


Situatia este cat se poate de confuza. Este clar ca Elisaveta Popa a fost aleasa sa reprezinte cetatenii Brasovului si nu isi poate pierde acest drept prin votul colegilor. Cum era firesc, ea si-a recastigat mandatul. Intre timp, consilierii l-au validat in functie pe Ion Popescu Topolog, care, in acest mod se bucura de toate drepturile conferite de statutul de consilier judetean. In momentul de fata, Consiliul Judetean Brasov se afla intr-o situatie inedita: are 36 de consilieri in loc de 35 cat prevede legea.


Solutia ar fi sa anuleze decizia de validare a lui Topolog, sau sa se invalideze HCJ, sau sa se retraga singur, sau …sunt atat de multe variante ca astfel, nici juristii si nici avocatii CJ (printre care av. Jecu este cel mai galonat), sa nu stea degeaba si sa manance si ei o paine alba.


Dar lucrurile nu se vor opri aici. D.na Popa a declarat ca va continua lupta si ii va intenta Presedintelui Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu (seful liberalilor brasoveni)?un proces penal pentru destituirea abuziva si blocarea exercitarii mandatului incredintat de cetateni.


Pe langa acestea si altele, care ne vor obliga sa revenim, mai trebuie adaugat, ca deja, la Inalta Curte de Justitie se?afla sesizarea de neconstitutionalitate a HCJ de demitere a Elisavetei Popa.


?


Bianca Sorescu


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.