Remus Cernea o varianta castigatoare in 2012 ?

Remus Cernea o varianta castigatoare in 2012 ?

0 235

Remus Cernea si-a anuntat demisia din Partidul Verde, pe care il conducea, si constituirea unei noi formatiuni, a carei aparitie „a fost intitulata si dezbatuta in presa sub denumirea de Partidul Alba ca Zapada”, sugerand ca acesta va fi castigatorul alegerilor din 2012.
„Ne anuntam public demisia din Partidul Verde si constituirea unei noi formatiuni politice, a carei necesitate si apropiata infiintare a fost intuita si dezbatuta in presa sub denumirea de Partidul “Alba ca Zapada”. (…) Reprezentam Partidul “Alba ca Zapada” pentru ca, la provocarile crizei actuale morale, sociale si economice din Romania, oferim ca alternativa, o constructie democratica care va aduce in prim-planul politicii din Romania un aer prospat si figuri noi, de foarte buna factura”, anunta Cernea pe blogul sau.
Cernea explica in continuare ca „Alba ca Zapada” nu va fi numele partidului sugerand ca foloseste aceasta titulatura deoarece „Alba ca Zapada” este numele unuia dintre partidele care ar putea castiga viitoarele alegeri din 2012 potrivit unui sondaj facut public de consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu pe site-ul blogary.ro, la sfarsitul lunii august. Cernea scrie pe blog ca miercuri va reveni cu precizari suplimentare, anuntand data si locul lansarii oficiale a noului partid, ocazie cu care va face public si numele acestuia.
Mai departe, Cernea spune ca a parasit Partidul Verde deoarece acesta „a ratat sansa de a deveni o constructie democratica veritabila”, si prezinta cateva din principiile noului partid. „Noua formatiune politica va fi una progresista care va pune accentul in mod deosebit pe cunoastere (educatia si cercetarea stiintifica fiind prioritare), pe protectia mediului, pe apararea si promovarea drepturilor omului, pe justitie si solidaritate sociala, pe buna functionare a democratiei, pe dezvoltarea economiei durabile si pe combaterea coruptiei. Vom asuma inclusiv drepturile minoritatilor nationale sau religioase, separarea dintre stat si biserica, drepturile persoanelor LGBT sau reprezentarea mult mai mare a femeilor in politica, lucruri care sunt parte integranta a viziunii politice a Verzilor Europeni”, continua Cernea, prezentand platforma noului sau partid.
Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a prezentat, la sfarsitul lunii august, un sondaj electoral in care a inlocuit numele partidelor cu titluri de povesti pentru copii. In acest sondaj, „Alba ca Zapada” ar reprezenta un nou partid, care inca nu a fost infiintat, dar care ar putea castiga alegerile din 2012.
Remus Cernea a fost presedinte executiv al Partidului Verde si a incercat sa candideze in aprilie pentru un loc de deputat in Colegiul 19, insa dosarul sau a fost respins de BEM. Recent, acesta a anuntat ca va candida din nou, pe locul ramas vacant dupa moartea deputatului PDL Ioan Timis, in judetul Hunedoara.. Cernea a mai participat si in alegerile prezidentiale din 2009, fiind reprezentantul verzilor in cursa pentru Cotroceni.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.