Zarnesti, prima destinatie ecoturistica din Romania

Zarnesti, prima destinatie ecoturistica din Romania

0 764
Titlul de prima destinatie ecoturistica din Romania a fost oferit orasului Zarnesti. Muntele Piatra Craiului, rezervatia de ursi si zona Plaiul Foii se numara printre cele mai vizitate puncte turistice din zona. Adunarea Generala a Comisiei Europene pentru Turism de la Brasov a analizat potentialul turistic al Romaniei. Strainii ne lauda satele mici si natura, dar ne recomanda sa investim mai mult in drumuri si piste de biciclisti.
Autoritatea Nationala pentru Turism a oferit premiile pentru primele doua destinatii ecoturistice din Romania: orasul Zarnesti si  zona Mara-Cosau-Creasta Cocosului din Maramures. Muntele Piatra Craiului, rezervatia de ursi si zona Plaiul Foii sunt printre primele care au contribuit la obtinerea titlului de destinatie ecoturistica. In fiecare an, Orasul Zarnesti primeste turisti de ordinul miilor.
Prezent la Brasov, la Adunarea Generala, presedintele Comisiei Europene pentru Turism, crede ca Romania ar trebui sa investeasca mai mult in drumuri si in piste de bicilisti, mai ales ca este un mijloc de transport care nu polueaza. Romania este renumita pentru natura frumoasa si satele de mici dimensiuni. „Natura frumoasa si satele micute din Romania sunt un avantaj, ar trebui investit mai mult in conectivitate, drumuri bune si trasee pentru biciclisti. De asemenea, un parteneriat cu tarile europene dezvoltate din aceste puncte de vedere, ar putea ajuta Romania, a spus la Brasov Peter de Wilde, presedinte Comisia Europeana pentru Turism.
Intalnirea de la Brasov a reunit reprezentanti ai turismului din mai multe tari si a avut ca prim subiect de dezbatere promovarea la nivel mondial a destinatiilor turistice naturale eco-responsabile din tara noastra, urmat de impactul asupra cresterii circulatiei turistice.  
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.