100 de milioane de euro in Stadionul Municipal din Brasov

100 de milioane de euro in Stadionul Municipal din Brasov

0 296


Dezvoltatorul imobiliar cu capital olandez Redevco, parte a grupului Cofra, care detine lantul international de magazine de imbracaminte C&A, unul dintre cei mai importanti investitori in lanturi de retail, doreste sa modernizeze Stadionul Municipal din Brasov, precum si a unui hotel si complex sportiv in preajma acestuia.


Administratia locala a aprobat de principiu asocierea cu dezvoltatorul Redevco pentru construirea complexului sportiv. Locatia va avea o capacitate de 20.000 de locuri, iar realizarea sa, dar si a unor anexe, printre care si un hotel, implica un cost de peste 100 milioane de euro.


Proiectul prevede ca in proximitatea stadionului sa se constriasca o sala de sport polivalenta cu 5.000 de locuri, doua terenuri de antrenament acoperite, cladiri administrative, parcari si amenajari pietonale.


Practic, au fost incepute negocierile municipalitatii Brasovene cu Redevco pentru intocmirea studiului de fezabilitate si a montajului financiar necesare pentru demararea investitiilor.


Redevco a castigat licitatia pentru constructia amintita in defavoarea companiei Avrig 35, condusa de omul de afaceri american de origine romana Alexander Hergan. Lictatatia fost demarata la sfarsitul anului trecut, dupa ce Consiliul Local Brasov a hotarat in decembrie 2006 demararea procedurilor de selectie a agentului economic care se va asocial cu Municipiul Brasov in vederea realizarii unui „Complex Sportiv” (HCL 909/2006). Dupa castigarea licitatiei de catre Radevco, municiplaitatea s-a? asociat cu investitorul olandez, si a format o comisie de negociere cu acesta. Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Brasov, Sorin Toarcea, concluziile comisiei de negociere si modalitatea de derulare a invetitiei vor fi aprobate intr-una dintre proximele sedinte ale Consiliul Local Brasov.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.