Turneu de baschet si cross pentru persoanele cu dizabilitati fizice

Turneu de baschet si cross pentru persoanele cu dizabilitati fizice

0 329

Consiliului Local al Municipiului Brasov, Primaria Municipiului Brasov  prin Directia de Servicii Sociale impreuna cu Grupul Meyra Ortopedia din Germania ( Donis SRL – Brasov – unicul reprezentant in Romania) si Fundatia Vodafone Romania a organizat, in acest weekend, la Sala Sporturilor si Liceul Sportiv (Clubul Sportiv „Ion Tiriac”) din Brasov, o actiune sociala dedicata persoanelor cu dizabilitati fizice, trasnmite corespondentul NewsIn.


La evenimentul desfasurat cu titulatura „O viata fara bariere”, au participat aproximativ 200  de persoane, atat din Brasov cat si din Bucuresti, Iasi, Onesti, Arad, Ramnicu Valcea, Lugoj, Timisoara, Galati, si Constanta.


De altfel, exista diferite competitii interne si internationale organizate de Federatia Romana a Sportului pentru Persoane cu Handicap insa niciuna nu s-a desfasurat pana acum la Brasov.


Prin acest prim eveniment, se doreste si includerea Brasovului in calendarul competitional intern si in cel international.


Grupul Meyra Ortopedia din Germania a adus la Brasov profesionisti in domeniu: din Austria, un clasificator international pentru jocul de baschet pentru persoane cu handicap, impreuna cu insotitorul acestuia, din Germania, un specialist in pregatirea terapeutilor si initiere in baschet pentru persoane cu handicap, un tehnician pentru dispozitive medicale, un specialist in configurarea fotoliilor rulante si un voluntar specialist in probleme sociale.


A fost organizate mai multe evenimente sportive pentru persoanele cu dezabilitati: un cross, o competitie de baschet, dar si s-a efectuat initierea in dans si baschet pentru cei care s-au aratata dornici sa devina antrenori de baschet pentru persoanele cu dizabilitati care utilizeaza fotolii rulante.


De asemnea, a fost organizat si un training pentru kinetoterapeuti, .


Mai mult, duminica un reprezentant al Comitetului International Paralampic a calsificat jucatorii de baschet, in scopul introducerii acestora in circuitul competitional international.


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.