Ai 45 de ani.

Ai 45 de ani.

0 277

. Masa musculara se diminueaza, in plus miscarea ajuta la consolidarea oaselor. Nu ezitati sa practicati exercitii fizice usoare, gimnastica si mersul de jos in ritm alert.



  1. De ce anume aveti nevoie ?

?         Vitamina D:este foarte importanta in acesta perioada, deoarece favorizeaza fixarea calciului in oase. Acesta vitamina se gaseste in  pestele gras, oua, brocolii si salata.


?         Calciu : daca aveti peste 50 de ani, trebuie sa consumati .200 mg de calciu pe zi, pentru a stopa demineralizarea oaselor si a preveni, in acest fel aparitia osteoporozei. Migdalele, varza, legumele in general, pestele gras contin mult calciu. Deasemenea trebuie sa consumati in plus si produse lactate, cum ar fi: 250ml lapte, 2 iaurturi si 30g de branza de vaci.


?         Vitamina C si betacaroten: se gasesc in toate fructele si legumele portocalii cum sunt : morcovii, porocalele, pepene, dovleac. Consumarea lor duce la scaderea colesterolului si prevenirea bolilor cardiovasculare.


?         Magneziu : este foarte bun agent anti-stres si reduce tensiunea.


?         Apa- consumati cel putin 2l de apa pe zi(echivalentul a 8 pahare). Hidratare este necesara si obligatorie, mai ales seara pentru eliminarea toxinelor din organism. Consumul mai mare de apa reduce riescul formarii de calculi renali, foarte frecventi la persoanele de acesta varsta.



  1. Ce trebuie sa evitati :

    • Regimurile de slabirela acesta varsta regimurile de slabire nu fac altceva decat sa  accentueze carentele nutritionale, ducand la favorizarea aparitiei osteoporozei.
    • Obezitatea- cresterea in greutate duce la marirea riscului bolilor cardiovasculare. Abordati o alimentatie echilibrata ca de exemplu :fructe la micul dejun, legume si o bucata de carne slaba la pranz, o cina usoara. Evitati zaharurile lente.
    • Evitati fumatul, consumul de cafe si condimentele– cresc frecventa intensificarii bufeurilor.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.