Justitia a decis: fara icoane in scoli

Justitia a decis: fara icoane in scoli

0 271

Ministerul Educatiei este obligat sa introduca reguli noi pentru prezenta in scoli a simbolurilor religioase. Decizia a fost luata, luni, 18 iunie, de Curtea de Apel Bucuresti, dupa recursul facut de Ministerul Educatiei.


Curtea de Apel Bucuresti a dat dreptate Consiliului pentru Combaterea Discrimarii. Ministerul Educatiei a depus o contestatie in urma cu cateva luni. Totul a pornit de la un profesor buzoian, care a cerut ca simbolurile religioase sa fie prezente doar la ora de religie, nu si in clase, cancelarii si holuri. Argumentul lui era acela ca se poate ajunge la discriminari.


Hotararea Curtii de Apel nu este insa definitiva. Conform deciziei instantei, MEC trebuie sa respecte dreptul parintilor de a asigura educatia copiilor potrivit convingerilor lor religioase si filosofice. Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a recomandat reprezentantilor ministerului sa afiseze simbolurile religioase doar in cursul orelor de religie sau in spatiile destinate invatamantului religios.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.