Saptamana politica 25 pe net

Saptamana politica 25 pe net

0 309


Am inceput saptamana in apatie. Agitatia lui Emil Boc privind motiunea de cenzura nu m-a prins. Banuiam urmarea. Nici macar nu m-am uitat la televizor sa vad transmisiunea directa.Si vorba lui Edith Piaf, “non, je ne regrete rien”. Nu-mi tine nici de rece nici de cald ca presedintele vrea alt guvern, ca Boc o face pe pestisorul de aur si incearca sa-i indeplineasca orice dorinta presedintelui, ca Mircea Geoana nu stie nici macar ce dorinta sa-si indeplineasca siesi si ca opozitia e la putere. Nu, nu-i miserupism. E rutina. De doi ani il dam jos pe Tariceanu, si…


?


Motiunea trece. Tariceanu ramane


Motiunea intitulata nu stiu cum, nici macar nu mi se pare interesant sa-mi amintesc, a intrat la dezbateri pe cos, precum Mos Craciun, dupa ce a esuat intrarea pe usa din dos. Aportul consistent a lui Gheorghe Flutur si Flutur Gheorghe n-a fost deajuns. Fara aportul negociabil al lui Naty Meir, parlamentul ar fi scapat de trei ore de gargara si s-ar fi facut poate ceva economie la apa minerala.


Dar democratii au stiut la ce usi sa bata astfel incat Traian Basescu sa nu le reproseze lipsa de zel. Si asa s-a ajuns si la dezbaterea motiunii de dragul dezbaterii, intrucat rezultatul era previzibil. Motiunea a cazut la vot. Din cei 381 de senatori si deputati prezenti in plenul Parlamentului, 115 au votat pentru, 112 impotriva, 153 nu si-au exprimat votul, iar unul a fost declarat nul.


Dar Emil Boc vede un mare triumf, zice ca motiunea si-a atins scopul, s-a aratat opozitia celor “322” fata de vointa poporului. Boc uita ca si cei 322 sunt tot vointa poporului si refuza sa recunoasca faptul ca s-a facut de ras. Nu-i asa o tragedie, se intampla si la case mai mari.


?


?


?


Sa radem cu marile puteri


Cine a spus ca trebuie sa tremuram in fata marilor puteri? Nicidecum. Presedintii celor mai puternice tari din lume sunt baieti cat se poate de amabili si de funny. Ce mister Bean? Puteti rade la fel cu George Bush si Nicolas Sarkozy.


Cat e el de mare si tare, Bush s-a facut de bafta in Albania. Incantat de baile de multime si de pupaturile de maini, presedintele american si-a pierdut capul…Si ceasul… Spre hazul intregii planete, televiziunile au aratat cum Bush a dat mana in stanga si-n dreapta, s-a lasat pupat, giugiulit si cum din isprava asta a iesit fara ceas, un ceas din platina, primit cadou. Pe internet au inceput imediat sa fie scoase la vanzare ceasuri ca fiind …ceasul furat de la Bush.


Dar Bush a fost detronat de Sarkozy, care, la summitul G8, dupa o discutie cu Vladimir Putin a tinut un spectacol extraordinar.El chiar a avut mimica lui Mister Bean si privind imaginile de la inceputul Conferintei de presa de dupa intalnirea cu Putin, nici daca se jura nu poti crede ca a servit doar oranjada. Si totusi, dupa o oranjada i-ar fi jucat ochii in cap, s-ar fi maimutarit cum a facut-o si ar fi vorbit impleticit?


?“Doamnelor si domnilor va rog sa-mi scuzati intarzierea care se datoreaza discutiei prelungite cu presedintele rus Putin. Ce preferati, sa raspund la intrebari? Deci. Nu sunt intrebari…Aici…Oui, oui, hic…pfuuu…Am schimbat ….ha, aa, oui, oui, am facut-o cu calm, am schimbat …i-am spus presedintelui Putin?? ca noi am schimbat …….ca Franta vrea un parteneriat “. Vreti filmul? Poftiti http://www.dailymotion.com/related/3722266/video/x27qdl_sarkozy-bourre-apres-un-entretien-a


Vorba colegului meu Vifor, de-ar fi fost Basescu acolo, vedea el Putin, ramanea fara oranjada, iar presa nici macar nu s-ar fi prins.


?


Pozitia Romaniei fata de Washington – Yes, yes, that`s correct!


Degeaba s-a suparat presedintele Basescu atunci cand Tariceanu l-a numit prima oara ministru de externe pe Adrian Cioroianu, refuzand sa-I semneze numirea. Nimeni altcineva n-ar fi putut sa exprime mai corect pozitia Romaniei fata de Marele Licurici. Aflat la Washington, intr-o intalnire oficiala cu secretarul de stat american Condoleeza Rice, in fata ochilor beliti de uimire ai presei Cioroianu a turuit la yes si of course de s-a inteles ca politica lor e si a noastra si faca-se voia Condoleezei atat la Casa Alba cat si la Cotroceni.Amin.


Fiindca au aparut controverse, comentarii si dezmintiri, spunandu-se ca Cioroianu a spus mai mult decat yes, recunoastem ca am exagerat putin, el a spus si of course, si In Washington si that`s correct… Pentru informarea dumneavoastra completa iata toata declaratia de presa, preluata de pe site-ul http://www.state.gov/secretary


SECRETARUL RICE: Prima vizita oficiala?


MINISTRUL DE EXTERNE CIOROIANU: In Washington, da.


SECRETARUL RICE: Bine. Dati-mi voie sa va urez bun venit. Dati-mi voie sa urez bun venit Ministrului de Externe al Romaniei. Tocmai mi-a spus ca ca aceasta este prima sa vizita oficiala si suntem onorati ca ati facut acest lucru. Este momentul sa vorbim despre parteneriatul nostru in mai multe zone din lume


MINISTRUL DE EXTERNE CIOROIANU: Da, da, asa este!


SECRETARUL RICE: — inclusiv in Afganistan si Irak. Si permite-mi sa profit de ocazie sa afirm ca sunt sigura ca Ministrul este de acord cu mine in condamnarea bombardarii…


MINISTRUL DE EXTERNE CIOROIANU: Desigur.


SECRETARUL RICE: — moscheii din Samara. Este momentul ca? Irakienii sa actioneaze impreuna impotriva dusmanului lor comun, pentru ca acest dusman incearca sa distruga poporul irakian. Stiu ca Ministrul a facut comentarii privind importanta reconcilierii tuturor irakienilor.


MINISTRUL DE EXTERNE CIOROIANU:.Da


SECRETARUL RICE: Ministrul si eu avem ocazia sa vorbim despre acest lucru. Dorim numai bine poporului irakian si prezentam condoleante pentru ceea ce s-a intamplat acolo. Multumesc foarte mult.


MINISTRUL DE EXTERNE CIOROIANU: Multumesc foarte mult.


?Si eu va multumesc. Pe saptamana viitoare, of course.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.