Mesterii populari s-au intalnit la Brasov

Mesterii populari s-au intalnit la Brasov

0 264

Zeci de mestesugari populari din toata tara s-au adunat in acest weekend la Brasov. In Piata Sfatului din centrul orasului, turistii si localnicii au putut cumpara sau admira obiecte traditionale romanesti, de la masti si bijuterii pana la linguri de lemn.


Camasi traditionale, podoabe, ceramica de Horezu, obiecte din lemn si chiar instrumente muzicale medievale, toate executate manual, au fost expuse de catre peste 50 de mestesugarii din toata tara.


Cele mai vizitate standuri au fost cele in care au fost expuse covoare si ceramica. O farfurie de ceramica de Horezu s-a vandut in functie de modelul executat, de la 2 lei pana la 150 de lei.


?


Scopul evenimentului


Scopul evenimentului a fost atragerea turistilor, targul devenind o tentatie importanta in aceasta perioada a anului. Fiind un oras turistic, mesterii gasesc aici o piata de desfacere a produselor de arta populara. In parteneriat cu Primaria orasului Brasov, Asociatia Mestesugarilor Populari din Romania a incheiat un protocol de promovare a artei populare traditionale si a mesterilor. Mesterii populari din Brasov erau nedescoperiti si in felul acesta au fost promovati atat ei, cat si produsele lor de tip suvenir pentru turisti.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.