Grupul de la Cluj, inventia presei

Grupul de la Cluj, inventia presei

0 229


In PSD apele s-au tulburat atat de tare incat nici liderii sai de marca nu mai vad incotro inoata.


Referendumul si mai apoi motiunea au abatut atentia de la criza din PSD. Chiar si propunerile de exludere a vicepresedintelui Vasile Dancu si a fostului vicepresedinte Victor Ponta, confirmate de purtatorul de cuvant Ana Birchall au trecut neobservate. Desigur, ar fi putut fi tratate ca niste simple excluderi, in PSD se poarta mai ceva ca vremurile bune ale PCR, cand elementele dusmanoase erau excluse din sanul partidului.


Desi s-ar fi asteptat ca Mircea Geoana sa opreasca aceasta maniera abuziva de rezolvare a diferendelor interne, acesta actioneaza in buna traditie din ultimii ani, cand oricine nu-i cu liderii locali ori centrali, e impotriva partidului si ca urmare trebuie extirpat sa nu strice armonia (care , fie vorba intre noi, va fi deplina cand in PSD va mai ramane un singur membru).


Geoana este innebunit. Nu stie? ce sa mai creada. Exclude. Cand are motiv. Cand nu are motive, da telefoane. Agentiile de presa sustin ca presedintele PSD i-a telefonat inamicului sau intern Adrian Nastase, pentru a vedea ce intentii are acesta. Aparitiile televizate din ultima vreme ale lui Nastase si o evidenta tendinta de reabilitare a acestuia l-au pus pe Geoana pe jar.


Cam asta stie si poate sa faca actualul sef al PSD, care, pentru a nu indrepta atentia opiniei publice spre fundul gol al partidului dezbracat de procente si de sustintori, a anuntat o motiune simpla impotriva ministrului instalat de 2 luni.


Degringolada e atat de mare incat nici Grupul de la Cluj nu-si recunoaste identitatea. „Nu exist? un grup de la Cluj, decat?in presa si in imaginatia militantilor de stanga, noi nu ne-am constituit in grup…nu ne-am dorit puterea”, a declarat Dancu postului TV “Realitatea”. Nimeni n-a zis ca s-au constituit in grup. Acest grup este informal, dar foarte clar conturat, alcatuit din oamenii apropiati lui Ioan Rus, la initiativa carora organizatiile din PSD Transilvania s-au intrunit la Cluj adoptand un program de reforma in PSD. In plus, sintagma este folosita din 2004. Dupa? atata timp, ni se da peste nas ca nu exista Grup de la Cluj. Este o incercare de a acoperi divizarea din PSD, diferentele de opinii, pentru a nu pierde in continuare procente? Ori s-au impacat? Ori…?


?


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.