Cel mai mare concurs destinat liceenilor romani

Cel mai mare concurs destinat liceenilor romani

0 246

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, impreuna cu Fotolitera.com, organizeaza cea de-a VI-a editie a Festivalului National de Arte pentru Liceeni „LicArt”.


Ca in fiecare an, festivalul LicArt se va incheia la Bucuresti, unde se va desfasura marea finala, in noiembrie 2007 si la care vor fi invitati toti nominalizatii. Festivalul este organizat pe trei sectiuni: poezie, fotografie (tema libera, portret si alb-negru) si teatru..


La concurs pot participa doar liceeni care, la data desfasurarii finalei (noiembrie-decembrie 2007), sunt inscrisi intr-o institutie de invatamant preuniversitar acreditata (clasele IX-XIII).


?


Reguli de participare


Participantii se inscriu in concurs cu trei poezii proprii, care pot fi inscrise in concurs in doua feluri: pe site-ul licart.fotolitera.com? sau prim prin posta.? Data limita de inscriere a poeziilor este 2 noiembrie (data postei).


Sectiunea de fotografie are patru categorii: fotografie pe film – tematica diversa; fotografie digitala – alb-negru; fotografie digitala – portret; fotografie digitala – tematica diversa. Participantii se pot inscrie la oricare din aceste categorii (la una, doua, trei sau la toate) cu cate trei fotografii pentru fiecare categorie. Fotografiile pe film se inscriu in concurs doar trimitandu-le prin posta, in format 13×18 cm. Fotografiile digitale se pot inscrie in concurs in doua feluri: pe siteul licart.fotolitera.com sau imprimate profesionist pe hartie foto, in format 13×18 cm.


La sectiunea Teatru se pot inscrie atat trupe formate exclusiv din liceeni, cat si elevi, in nume propriu. Un liceu poate inscrie mai multe trupe, dar nici un actor nu are voie sa faca parte din mai mult de o trupa. Un actor care joaca intr-o trupa poate participa si in nume personal, cu un monolog. O trupa sau un licean se poate inscrie cu cel mult doua spectacole (sau monoloage). Durata unei piese trebuie sa fie intre 10 si 45 de minute. Reprezentatiile sunt numai in limba romana si vor fi inregistrate de trupa respectiva pe caseta VHS sau pe DVD.


La editia de anul trecut s-au inscris la LicArt peste 2.000 de liceeni din intreaga tara, iar valoarea premiilor (in bani si obiecte) s-a ridicat la 17.000 RON.

Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.