Guvernul nu va putea emite ordonanate simple in vacanta parlamentara

Guvernul nu va putea emite ordonanate simple in vacanta parlamentara

0 278


Miercuri, Senatul Romaniei a respins cu 47 de voturi “pentru”, 17 “impotriva” si 4 abtineri proiectul de abilitarea a Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare. Este pentru prima oara cand Senatul respinge proiectul privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare.


Singurii care au sustinut proiectul de lege au fost PNL si UDMR. La dezbateri, liderul PSD Mircea Geoana a declarat ca nu exista premisa ca grupul social-democrat sa voteze in favoarea acestui proiect.


Proiectul de lege privind abilitarea guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei urmeaza sa fie trimis Camerei Deputatilor care este for decizional.


Secretarul de stat pentru relatia cu parlamentul, liberalul Cristina Pocora, citat de Rador a declarat ca, in cazul in care si la Camera actul normativ va fi respins, executivul ar putea recurge la ordonante de urgenta, care necesita votul parlamentarilor. Acestia, pentru a-si exprima optiunea, vor fi chemati din vacanta.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.