Pluralism si reforma, asta vrea Comisia Europeana de la noi

Pluralism si reforma, asta vrea Comisia Europeana de la noi

0 313

In cadrul discutiilor purtate la Bruxelles intre premierul Calin Popescu Tariceanu si Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, acesta din urma a recomandat autoritatilor gestionarea crizei politice interne astfel incat aceasta sa nu aiba ecou in exterior si sa afeceteze credibilitatea Romaniei.


De asemenea Barosso a aratat ca tarile membre, mai ales cele care au aderat recent, trebuie sa dovedeasca, in conditiile plurarismului politic si diferentelor de opinii, ca sunt in stare sa asigure dezvoltarea si sa continue reformele politice si economice.


Presedintele CE considera ca pentru atingerea acestor deziderate si pentru reducerea decalajelor dintre Romania si celelalte tari ale Uniunii, stabilitatea politica este un factor decisiv.


“Conflictele politice sunt normale intr-o democratie, iar important este sa le gestionam in asa fel incat sa nu afectam credibilitatea tarilor noastre in exterior. Confruntarea politica poate sa aiba loc, este normala, insa cand vine vorba despre chestiuni la nivel european trebuie sa avem minima intelepciune si bunul simt de a colabora in sensul de a transmite un mesaj coerent si stabil’, a spus sefului executivului comunitar “, a declarat Barosso citat de Rompres.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.