Apa de mare, un miracol pentru sanatate

Apa de mare, un miracol pentru sanatate

0 309

Apa de mare este revitalizanta si intr-adevar destreseaza. Proprietatile curative ale apei de mare sunt cunoscute de secole. Hipocrate, faimos fizician al Greciei antice, vorbea despre efectele benefice al apei de mare. Folosirea in scopuri terapeutice a a proprietatilor climatului marin, al apei de mare , a namolurilor marine, ale nisipurilor de pe litoralul marin si ale algelor marine, in termeni medicali, poarta denumirea de talazoterapie. Dupa numai o saptamana de talazoterapie, te simti alt om. Mineralele din apa marina au un efect curativ asupra corpului si psihicului uman.


Conform descoperirilor cercetarilor Universitatii Einhoven (Olanda), valurile sunt reale medicamente pentru nervi, prin estetica dar si prin impactul mecanic asupra organismului, impact ce declanseaza nu numai prin frumusetea lor ci si prin impactul lor mecanic o sinteza rapida a unor serotonine si endorfine in zonele nervoase implicate in realizarea starii de placere.


Pentru un organism obosit, nervos, sau tensionat, aceasta mica explozie de hormoni ai placerii determina o reactie in lant de reechilibrare a functiilor nervoase, vindecand asteniile si unele forme de nevroze.


De asemenea, apa de mare este indicata pentru boli reumatice, unele afectiuni ginecologice, dureri vertebrale cronice, stari de oboseala fizica sau psihica, convalescenta, sechele ale traumatismelor precum si sechelele chirurgicale.
Durata ideala a acestei cure este de 7 pana la 12 zile, pentru ca organismul sa poata asimila oligoelementele.


Dar pe langa balaceala in mare, incontestabil sanatoasa, cei care sufera de anumite afectiuni tratabile prin talazoterapie, trebuie sa se adreseze medicului, pentru recomandarea unui tratament supravegheat.


In scop medical, apa de mare este utilizata in clinici, in anumite conditii mecanice is de temepratura . Aici se fac bai cu apa incalzita de 34 de grade C. Corpul este masat cu bule, astfel incat se deschid porii, se provoaca o buna irigare a tesuturilor si se elimina din organism toxeinele, care, neeliberate la timp, deterioreaza starea de sanatate si aspectul fizic.


Talazoterapia este una dintre cele mai bune metode de terapie si profilaxie. Daca v-ati gandit sa va petreceti vacanta la mare, nu ezitati. Iar daca aveti posibilitatea unor sedinte de talazoterapie in clinici sau spa-uri, sub supraveghere medicala, cu atat mai bine. Va veti intoarce la munca sanatosi si veseli.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.