Olaf Scholz și Maia Sandu vin la București pe 3 aprilie

Olaf Scholz și Maia Sandu vin la București pe 3 aprilie

0 205

Cancelarul german Olaf Scholz va face o vizită oficială în România, pe 3 aprilie, conform unor informații intrate în posesia Inpolitics.
Nu se cunoaște agenda discuțiilor, dar faptul că la întîlnirea cu președintele Klaus Iohannis va asista, conform acelorași surse, și Maia Sandu, ar putea fi un indiciu că Scholz vrea să discute situația tot mai complicată din Republica Moldova. Nu se știe, de asemenea, dacă între vizita cancelarului german la București și ședința comună de guvern România-Polonia, care va avea loc marți, există vreo legătură.
Oricum vizita de la sfarșitul săptămânii trecute a premierului Ciucă la Chișinău, întâlnirile si discuțiile par să fi armonizat anumite puncte de vedere.
Nu se cunosc alte detalii a celor dpuă vizite.
Președinția R. Moldova nu a comunicat, deocamdată, agenda președintei Maia Sandu pentru săptămâna aceasta.
Nici de la Cotroceni nu au apărut informații despre vizita celor doi demnitari.
Pentru o anumită clarificare poate că ar trebui văzută declarația lui Dan Duncagiu, director al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române, președinte al FUMN și inițiator al LARICS:
De la prăbușirea URSS, nu a existat o șansă mai bună pentru relația București – Chișinău. Când istoria îți bate la ușă, e bine să îi deschizi, altminteri trenul pleacă…”.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.