Cine decontează paguba de cca. 250 milioane de euro lăsată în urmă...

Cine decontează paguba de cca. 250 milioane de euro lăsată în urmă de EUROINS

0 156

Euroins, ultima companie de asigurări auto din România intrată,recent, în insolvența,aduce o pagubă de cca. 250 milioane de euro.
Dacă adăugăm această sumă la „găurile” provocate de Astra, Carpatica Asig și City Insurance, falimentate, succesiv, cu începere din 2015, vom constata că Fondul de Garantare pentru Asigurări va trebui să preia obligații de plată ce trec de astronomica suma de un miliard de euro.
Specialiștii ne spun sec: acest fond nu dispune de astfel de resurse!
Deci, vrând-nevrând, vor fi necesare majorarea prețului la politele RCA precum si intervenția statului român ca să acopere deficitele colosale din sistem…
Cu alte cuvinte, noi, toți, suntem „acarul Paun” …
Autoritatea de Supraveghere Financiara, prin șefii sai platiti regeste pentru simplă figurație, vine cu o nazbatie populistă, acoperitoare pentru nepriceperea arătată ani la rând:
plafonarea prețului la politele RCA la nivelul din martie 2022…

În mod evident, cei care vin cu o astfel de opinie trăiesc într-o realitate paralelă. Nici macar nu au habar de faptul că,în 2022, obligațiile de plată către asigurați, în sectorul RCA, au fost mai mari cu 40 % decât primele încasate de companiile ce au emis astfel de polițe.
În aceste condiții, cum vor putea supravietui companiile de asigurări?
Simplu: în niciun fel!
La o privire neutra asupra acestui domeniu, oricine poate să constate că ASF-ul doar taie frunze la câini, iar șefii acesteia, cu Nicu Marcu și Cristian Roșu în frunte ,președintele și vicepreședintele pentru asigurări auto, trebuie demisi urgent pentru neexercitarea sau exercitarea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu…
Cei peste 2,5 milioane de asigurati la Euroins, și nu numai aceștia, asteapta sa li se faca urgent dreptate, iar cei răspunzători pentru dezastrul domeniului să dea socoteală conform legii!
Indiferent de „umbrela politică” sub care stau…

Toma Pirau

Ce salarii şi ce averi au şefii ASF, cei care au „supravegheat“ falimentul  Euroins: până

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.