Schimbare radicală – Congresul SUA a decis declasificarea tuturor informațiilor despre apariția...

Schimbare radicală – Congresul SUA a decis declasificarea tuturor informațiilor despre apariția COVID 19

0 229

La vărful puterii SUa s-a schimbat ceva. Camera Reprezentanților a votat în unanimitate pe 10 martie pentru desecretizarea informațiilor de la serviciile secrete americane despre originile COVID-19, o demonstrație de sprijin bipartizan în preajma celei de-a treia aniversare de la începutul pandemiei, relatează AP. Incredibil, la numărătoarea voturilor scorul a fost de 419 la 0.
Practic prin acest vot se consfințește aprobarea finală a proiectului de lege, după ce acesta a trecut și prin Senat. Legea va fi trimisă la biroul președintelui Joe Biden pentru a fi promulgată.
Conform presei americane dezbaterea a fost scurtă și la obiect: americanii au întrebări despre cum a început virusul mortal și ce se poate face pentru a preveni viitoarele focare.
„Publicul american merită răspunsuri la fiecare aspect al pandemiei de COVID-19”, a declarat reprezentantul Michael Turner, R-Ohio, președintele Comitetului de Informații al Camerei. Aceasta include, a spus el, „cum a fost creat acest virus și, în special, dacă a fost un eveniment natural sau a fost rezultatul unui eveniment legat de laborator”.
Ordinul de declasificare s-a concentrat pe informații legate de Institutul de Virologie din Wuhan din China, invocând „legături potențiale” între cercetările care au fost făcute acolo și izbucnirea COVID-19, pe care Organizația Mondială a Sănătății l-a declarat pandemie la 11 martie 2020.
Se pare că printre cele 16 Serviciile de informații din SUA nu este unanimitate, sunt păreri împărțite dacă a fost o scurgere de laborator sau virusul provine de la animale. (H.D.R.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.