Lui Boc nu-i iese socoteala

Lui Boc nu-i iese socoteala

0 355


De doua zile democratii si liberal democratii, manati in lupta de Emil Boc, ?se zbat sa depuna mult trambitata motiune de cenzura impotriva Guvernului. Dupa ce s-au ambalat si s-au laudat ca au toate semnaturile, parlamentarii din tabara prezidentiala au trebuit sa inghita in sec, fiind in plus pasibili de o pedeapsa penala. Ca sa poata depune motiunea joi, cum probabil aveau ordin de la Traian Basescu, democratii au incercat sa insele vigilenta conducerii legislativului. Le lipsea o singura semnatura pentru a-si duce sarcina la bun sfarsit si s-au gandit sa nu se impiedice de atata lucru: a semnat Gheorghe Flutur de 2 ori. Acu` depinde si cum vezi lucrurile. Oamenii au spus ca au numarul de semnaturi necesar si il aveau. Au omis doar sa spuna ca nu toate sunt semnaturi diferite, ca pe ici, pe colo… Presedintele Camerei Deputatilor insa, a sesizat mica imperfectiune si le-a dat democratilor motiunea inapoi.


Indarjiti, pedistii l-au convins pe Nati Meir sa li se alature. 116. Bucurie mare. Motiunea a plecat iarasi la Camera Deputatilor de unde s-a intors inapoi la autori.?Liberalul Mihail Lupoi (ala cu “Ce faci nea Lupoi, te facusi liberal, `tu-i ceapa ma-sii?” – citat din Presedintele Romaniei Traian Basescu) ?s-a razgandit. 115. Cu tendinta de scadere.


„Cred ca suntem intr-o situatie rusinoasa pentru Parlament. Cred ca este o chestiune de neseriozitate din partea semnatarilor motiunii…. Luni va trebui sa ne hotaram daca avem motiune de cenzura sau nu si cu asta basta, pentru ca altfel riscam sa transformam aceasta procedura intr-un circ si nu vreau sa iau parte la aceasta chestiune”, a declarat Presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu.


Daca nu mai fac rost repede de o semnatura, sau doua, democratii pot sa-si ia gandul de la motiune, cu atat mai mult cu cat PSD, prin vocea deputatului Adrian Severin, declara ca ar putea sustine Guvernul, fara sa intre efectiv la guvernare.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.