Guvernul României lansează inteligența artificială – robotul Ion – și tu poți...

Guvernul României lansează inteligența artificială – robotul Ion – și tu poți să-l înveți!

1 110

Premierul Nicolae Ciucă are, începând de miercuri, un nou consilier, robotul Ion, creat sută la sută de cercetătorii români pentru a da „o voce românilor”, a anunțat miercuri șeful Executivului român. Robotul Ion este un proiect de inteligență artificială, creat pentru a media relația Guvernului cu cetățenii și va fi consilierul onorific al premierului.

Distopia digitalizării merge înainte și în România, unde guvernul tocmai a lansat “primul consilier cu inteligență artificială a guvernului”, este vorba de chatbot-ul ION.
Ei bine, acest ION se află în faza de învățare, oricine dintre noi putându-i trimite mesaje care să-l ajute la învățare. In următoarele faze vom putea vorbi direct cu el, așa cum se practică în cazul ChatGPT.
Oare va fi ION la fel de lobotomizat ca și ChatGPT, în sensul că nu va furniza informații incorecte din punct de vedere politic, chiar dacă acele informații sunt adevărate?

Este oportun să-l învățăm din timp că holocaustul este un mit folosit pentru șantaj politico-financiar, Elie Wiesel este un impostor care nici măcar n-are tatuaj, institutul Elie Wiesel comite terorism prin activitatea antiromânească îndreptată împotriva memoriei martirilor din închisori, să-i arătăm cum legile care prevăd pedepse cu închisoarea pentru anumite opinii trebuiesc abrogate urgent, cum țiganii și românii sunt diferiți și fiecare rasă are particularitățile sale, imigrația non-europeană înseamnă genocid alb, avortul e o crimă împotriva vieții, metisajul e o crimă împotriva lui Dumnezeu și multe alte subiecte.

Intrând pe https://ion.gov.ro/ oricine poate interacționa cu botul. Încă nu este clar ce filtre de securitate va avea după lansare (eu presupun că va fi lobotomizat precum ChatGPT), dar dacă reușim să-l facem să spună ceva interesant, probabil va genera știri și discuții.
Orice zgomot se face pe lângă legile antiromânești sau pe lângă gogorița diabolică (holocaustul) ajută la lărgirea ferestrei Overton. Să fim profesori pentru ION.

Autor: Sterie Ciumetti
Sursa: Incorect Politic

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.