Concert de muzica clasica indiana

Concert de muzica clasica indiana

0 366

Sahaja Yoga – Romania cu sprijinul Ambasadei Indiei la Bucuresti organizeaza in perioada 2 – 9 iunie 2007 o serie de concerte de muzica clasica indiana sustinute de muzicienii indieni Avaneendra Sheolikar – sitar si Sandesh Popatkar – tabla. Pe lista concertelor este inscris si orasul nostru, astfel ca pe data de 4 iunie, brasovenii sunt invitati la Sala Centrului Cultural Reduta, de la orele 19.00, la spectacolul oferit de trupa indiana. Muzicienii vor mai concerta in Bucuresti, Braila, Ploiesti, Targu Mures, Bistrita si Cluj. Intrarea va fi libera.


?


Promovarea traditiei indiene


Turneul isi propune prezentarea pentru publicul din Romania a acestui gen muzical avand o traditie milenara si o profunda sacralitate.


Potrivit traditiei indiene, muzica a luat nastere odata cu crearea universului, din Sunetul primordial denumit Aum, Naad sau Cuvant, ceea ce ii confera statutul de limbaj universal avand o dimensiune divina. Dincolo de sistemul elaborat al modurilor si al improvizatiilor, particularitatea muzicii clasice indiene sta in dimensiunea divina atribuita ei.


Muzica indiana este considerata a fi o cale catre cunoasterea Sinelui si a lui Dumnezeu, o sadhana (meditatie) catre ceea ce indienii numesc Moksha sau Eliberare. Melodiile si ritmurile sunt mijloacele prin care artistul sustine si realizeaza dialogul cu Divinitatea, purtand auditoriul spre noi dimensiuni ale acestei comunicari devenite act de venerare.

Muzica s-a nascut din iubirea lui Dumnezeu pentru noi si este menita a-L venera pe Dumnezeu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.