Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, pune presiuni pe ziaristi

Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, pune presiuni pe ziaristi

0 385

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Brasov, Aristotel Cancescu, a tinut impertiv sa declare, intr-o conferinta de presa desfasurata joi, 31 mai, in incinta cabinetul sau, ca a dat in judecata corepondentul cotidianului Romania Libera pentru un articol de presa, care prezenta deplasarile in strainatate ale alesilor judeteni anul trecut.


Cancescu a afirmat ca se va judeca cu ziarista respectiva, Elise Wilk, considerand ca a fost lezat atat el cat si institutia pe care o conduce.


Articole asemanatoare au aparut in presa locala, acestea fiind bazate pe informatiile provenite de la angajatii CJ Brasov, dupa ce institutia a fost obligata, printr-o hotarare judecatoreasca, sa furnizeze aceste date, in conformitate cu Legea 544/2001 cu privire la liberul acces la informatiile publice.


Decizia Judecatoriei Brasov a fost luata in urma unui proces care a durat arpoape un an, proces pierdut de CJ, iar presedintele executivului judetean, Aristotel Cancescu a fost obligat de catre o instanta a Tribunalului Brasov sa plateasca o amenda pentru taraganarea furnizarilor documentelor solicitate de jurnalist, in ciuda hotararii judecatoiresti in cauza.


„Articolul este bazat tocmai pe informatiile furnizate de catre Consiliul Judetean, astfel incat ceea ce am relatat era intocmai cu documentele care mi-au fost inmanate”, a declarat Elise Wilk.


Interesant este insa insitenta cu care presedintele CJ Brasov a dorit sa informeze reprezentantii media aflati la conferinta de presa despre faptul ca va da in judecata un ziarist care indrazneste sa scrie despre anumite nereguli din institutia pe care o pastoreste.


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.