STEAGUL „SECUIESC” AL MUNICIPIULUI SFÂNTU GHEORGHE ANULAT DEFINITIV DE ÎNALTA CURTE DE...

STEAGUL „SECUIESC” AL MUNICIPIULUI SFÂNTU GHEORGHE ANULAT DEFINITIV DE ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE!

0 331

O victorie amară a spiritului românesc reprezentat prin Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş – steagul secuiesc nu poate fi drapelul oficial al oraşului Sfântu Gheorghe, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Magistraţii au respins definitiv recursul guvernului în acest caz, astfel că se anulează hotărârea prin care executivul aprobase, în 2021, acest steag ca simbol al oraşului. Ne întrebăm și noi – oare de ce Guvernul României a facut recurs într-un abuz evident al administrației locale din Sf. Gheorghe?
Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş – care a contestat în instanţă acea decizie de guvern – susţine că sentinţa Înaltei Curţi demonstrează că simbolul monoetnic pe care sunt reprezentaţi doar maghiarii nu poate reprezenta drapelul municipiului Sfântu Gheorghe, pe care trebuie incluse şi simboluri heraldice reprezentative şi pentru comunitatea românească.
Vă reamintim că în 29 iunie 2021, Guvernul României a adoptat o hotărâre prin care aprobă steagul secuiesc ca drapel oficial al oraşului, însă demersurile pentru modificarea drapelului au început cu mult timp în urmă.
Am fost martorii unei lupte de 10 ani, dusă de Forumul Civic al Românilor care ajunge astăzi să obțină victoria finală!

Vlad T.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi text

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.