Nemtii din Brandenburg vor sa investeasca in fostele platforme industriale

Nemtii din Brandenburg vor sa investeasca in fostele platforme industriale

0 288

O delegatie germana a landului Brandenburg, condusa de premierul regiunii, Matthias Platzeck, s-a aflat zilele trecute la Brasov, cu scopul de a intari relatia de infratire pe care landul nemtesc o are cu Regiunea 7 Centru, precum ?i de a cauta oportunit??i de afaceri in judetul nostru.


Platzeck a sustinut o conferinta de presa la sediul Agentiei de Dezvoltare Durabila a judetului Brasov (ADDJB). „Rolul delegatiei formate din reprezentanti ai firmelor din landul nostru este de a prelua informatii de aici, din Brasov, urmand a le discuta cu firmele din Brandenburg”, a spus Platzeck, el insusi reprezentant al unui consortiu de societati germane.


La randul lui, Ionut Tata, director al ADDJB, a afirmat ca Brasovul este o oportunitate pentru firmele nemtesti din landul in cauza, tinand cont ca in Brasov exista multe platforme industriale falimentare sau in curs de lichidare, iar cei din Brandenburg sunt specializati tocmai pe acest gen de regenerare a suprafetelor industriale si militare.


„Din pacate sau din fericire, AVAS nu vrea sa dea suprafetele asa cum sunt. Din fonduri structurale ar putea fi atrase sume pentru regenerare. Insa entitati private nu pot face acest lucru. Totusi, ceea ce se intampla pe platforma Tractorul reprezinta o solutie eficienta din punctul de vedere al costurilor”, a apreciat Platzeck, vadit interesat de o eventuala achizitionare a Tractorul.


Pe de alta parte, germanii sunt interesati si de modernizarea tronsonului de cale ferata transcarpatic, care va fi infiintat ca urmare a bunelor relatii si infratiri intre Brasov si Nurnberg. Este vorba despre coridorul IV european de cale ferata.


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.