Negocieri administrative pentru operatorul regional Compania Apa

Negocieri administrative pentru operatorul regional Compania Apa

0 329

Vicepresedintele Consiliului Judetean Brasov, Marian Rasaliu ?a transmis ieri o nota informativa ministrului Mediului, Attila Korodi, informandu-l despre stadiul demersurilor privind transformarea Companiai Apa intr-un operator regional.


Practic,Rasaliu l-a informat pe ministrului Mediului, Attila Korodi despre stadiul negocierilor purtate cu reprezentantii municipalitatii privind transformarea RA Compania Apa in operator regional, conditie impusa de UE pentru acordarea unui grant de 111 milioane de euro.


?


Rasaliu a fost desemnat de plenul forului deliberativ judetean pentru a face demersurile necesare la Primaria Brasov pentru derularea proiectului. Asta, pentru ca exista riscul pierderii fondurilor europene in cazul in care cele doua administratii nu ajung la un accord.


?


La sfarsitul saptamanii trecute a avut loc o intalnire intre reprezentantii Primariei si cei ai Consiliului Judetean, dar si cu delegatul firmei de consultanta care coordoneaza proiectul. Din partea primariei a fost desemnat sa negocieze cu CJ? viceprimarul Gabriel Andronache. S-a stabilit ca pe data de 23 mai 2007 sa fie prezentate documentele ce trebuie adoptate pentru ca UE sa acorde fondurile, respectiv actele constitutive ale asociatiei comunitatilor (22 de localitati) beneficiare si ale operatorului regional, insotite de deciziile forurilor deliberative aferente, precum si contractele de delegare de gestiune a retelelor.


„L-am informat pe ministru ca se fac toate demersurile pentru ca proiectul de reabilitare si extindere a retelelor de apa sa devina o realitate. O decizie finala in continuarea procedurilor va fi luata insa de conducerea Consiliului Judetean si cea a Primariei Brasov. Eu ma voi asigura ca municipalitatea sa primeasca toate datele de care are nevoie. Reprezentantii Primariei Brasov trebuie sa decida daca vor sa devina actionari la viitoarea societate sau daca vor concesiona retelele si in ce conditii”, a precizat Rasaliu.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.