Exclusi din partide pentru ca il sustin pe Basescu

Exclusi din partide pentru ca il sustin pe Basescu

0 330

Intr-o declaratie politica, sase parlamentari (trei – PC, doi – PSD si unul PNL) au afirmat ca il sustin pe presedintele Traian Basescu. Acestia recunosc ca au gresit intrand in jocul altor interese, „depasind votul pe care l-au dat in Parlament la suspendarea lui din functie”. Conform declaratiei, cei sase parlamentari sunt senatorul PC Constantin Gheorghe si deputatii Romeo Hanganu (PC), Dumitru Becsenescu (PC), Teodor Nitulescu (PSD), Constantin Amarie (PSD) si Liviu Almasan (PNL).


?


Declaratia a avut insa repede repercusiuni. Biroul Permanent Judetean al PSD Teleorman a hotarat, cu unanimitatea voturilor celor prezenti, excluderea din PSD a deputatilor Constantin Amariei si Teodor Nitulescu, pentru ca au semnat scrisoarea de sustinere a lui Traian Basescu. Biroului Permanent Judetean a calificat gestul acestora ca fiind unul de „manipulare a opiniei publice, de destabilizare a membrilor si simpatizantilor PSD, prin crearea unei atmosfere de confuzie si deruta, dand dovada de lasitate, oameni lipsiti de cuvant, care cauta senzationalul cu orice pret, parlamentari inspaimantati, care pun interesul personal mai presus de cel national, de interesul poporului pe care-l invoca”.


?


Intre timp, alt partid politic trece la excluderi din cauze similare. Mai multi sustinatori ai presedintelui suspendat au fost exclusi din PNTCD din cauza proiectului „Ofensiva crestin democrata”. Reprezentantii acestui proiect au cerut, intr-un apel adresat membrilor partidului, sa voteze la referendumul din 19 mai impotriva demiterii din functie a lui Traian Basescu. In apelul Platformei „Ofensiva crestin democrata”, adoptat sambata trecuta la Tusnad de 9 presedinti de filiale judetene ale partidului, se mai arata ca decizia Biroului National de Conducere al PNTCD de a vota in Parlament pentru suspendarea lui Traian Basescu si pozitia adoptata de acelasi birou in 3 mai, de boicotare a referendumului, sunt „grave erori”.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.