Campanie impotriva fumatului la Brasov

Campanie impotriva fumatului la Brasov

0 359

In perioada 28 ? 31 mai 2007, la Brasov se va desfasura o campanie anti fumat. Voluntari din mai multe asociatii studentesti vor distribui in licee si facultati, pliante cu informatii privind efectele nocive ale fumatului si cu indemnul de a renunta la fumat. Campania este organizata de Asociatia Studenteasca AMiCUS. De asemenea, pentru marcarea evenimentului vor fi afisate 500 de postere, iar voluntarii vor purta tricouri albe care vor avea inscriptionat sloganul campaniei: ?Pe 31 mai Brasovul renunta la fumat!?.


?


Cursuri de renuntare la fumat


Pe langa afise si pliante informative, campania include si modalitati concrete pentru cei care doresc sa renunte la acest viciu. Este vorba, in primul rand de un curs de renuntare la fumat. Data si locatia acestuia vor fi anuntate ulterior, in functie de numarul celor inscrisi la curs.


De asemenea, pe adresa web www.fumat.ro fumatorii se pot inscrie la un curs interactiv de renuntare la fumat, oferit gratuit, care se va desfasura online putand fi urmat oricand in functie de programul dorit de cursanti.


?


?Amenda? pentru fumatori


Pe data de 31 mai, zeci de tineri vor iesi pe strada ?inarmati? cu un fluier si vor ?amenda? cu un fluierat scurt si prietenos orice brasovean vazut ca isi aprinde o tigara sau cumpara un pachet de tigari. Ca proces verbal le vor oferi un pliant prin care vor fi indemnati sa renunte la fumat cel putin pe 31 mai, ziua cand Brasovul renunta la fumat.


AMiCUS ? Adventist Ministry in Campus and University Students –? este o asociatie autonoma, apolitica si neguvernamentala. Scopul ei este initierea de relatii interumane in mediile studentesti avand la baza valorile moralei crestine, apararea demnitatii, drepturilor si intereselor membrilor ei si promovarea unor principii de viata sanatoase pentru trup, minte si spirit.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.