Protocolul pentru salariatii Tractorul UTB a fost legiferat

Protocolul pentru salariatii Tractorul UTB a fost legiferat

0 349

Ieri 16 mai, la Tribunalul Brasov, a fost legeferat protocolul intre Casa de Insolventa Transilvania Cluj Napoca si reprezentantul fostilor angajati ai uzinei Tractorul UTB Brasov, fostul lider sindical de pe platforma, Gheroghe Apostu, protocol prin care lichidatorul (casa de insolventa) ii asigura pe ultimii muncitori plecati din fabrica ca isi vor primii salariile restante, precum si compensatiile stabilite de OUG 116/2006.


Din 7 mai, reprezentantii casei de insolventa clujene au inceput procedurile de preluare a fabricii de tractoare. Potrivit primelor evaluari furnizate de reprezentantii casei de insolventa, saptamana tecuta, o prioritate pentru reprezentantii acesteia este plata restantelor si compensatiilor ultimilor 2.000 de muncitori care au parasit uzina.? Azi dimineata, protocolul cu sindicalistii, semnat in 11 mai intre reprezentantii casei de insolventa si Ghoerghe Apostu, liderul sindical al tractoristilor, a fost notificat legal la Tribunalul Brasov.


Suma totala restanta catre fostii salariati este defalcata pe doua categorii: creante din 2006, anterioare procedurilor de dizolvare, respectiv salarii restante suplimentare, ce insumeaza 43 de miliarde de lei vechi si 120 de miliarde de lei vechi, reprezentand restante, venituri? compensatorii si sporuri pentru anul 2007


De altfel, doar restantele salariale din 2007 se ridica la valoarea de 39 de milliarde de lei vechi, ultimii muncitori ramasi pe platforma primindu-si in ultimele trei luni doar franturi din retributiile negociate cu conducerea uzinei. Potrivit promisiunilor reprezentantului casei de insolventa clujene, viitorii proprietari ai modulelor active vor avea obligatia de a continua activitatea productiva si sa efectueze angajari din randurile personalului disponibilizat, care in acest fel vor continua sa se bucure de prevederile OUG 116/2006.


Pe platforma au fost pastrati 90 dintre fostii angajati ai uzinei, respectiv contabilitatea si staff-ul tehnic, care vor ajuta la evaluarea si preluarea activelor societatii. „Acestia vor fi retribuiti cu salarii cu 10% mai mari decat cele pe care le aveau la Tractorul pe perioada in care se va face evaluarea si predarea societatii catre noi”, spunea Cionca in 11 mai.


De asemenea, 160 de paznici au continuat sa pazeaca platforma, sectia de paza a uzinei fiind descentralizata inainte de declansarea lichidarii voluntare.


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.